Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiedzcie czy ktos cos kombinowal z 3.0 r6 ?? podkrecal cos ktos ,, tak pytam ,,wiadomo to nie jest silnik do wyscigow ale moze ktos cos podkrecal ,,?cos wstawial ,, pozdrawiam ,,, ja wogole jestem ciekawy bonaprawde tego nie wiem czy do takiego rodzaju silnika jest mozliwosc wstawienia sprezarki ?? czy taka budowa silnika uniemozliwia to ?? dzieki pozdrawiam :?:
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

Silniki M30 były w wersjach ze sprężarką w starych modelach tj. E23

Model auta oznaczony był 745. To oznaczenie nie sugeruje pojemności 4,5l bo tak naprawdę jest to 3,5 litrowy silnik, ale poprzez turbinę teoretycznie wciskane było powietrze jak do wolnossącego 4,5 litrowca.

Jednak silnik ten miał w swojech specyfikacji elementów kłute korbowody, specyficzne tłoki i całą resztę o wysokich parametrach wytrzymałościowych.

Nadal myślisz o tym rozwiązaniu :?: :D

Opublikowano

ee :)

no dobre ale to co mozna ja cos teges ?? czy nie ?? :D ..a z tymi chipami co wielka lipa ?? ja bym cos dolozyl ,, a ten zawor blow off co tak fajnie syczy pomiedzy biegami mozna zalozyc tylko iwylacznie przy sprezarce prawda czy da rade be sprezarki ??

Opublikowano
jezdzisz na szambie i chcesz cos podkrecac? chyba mija sie to z celem? ;)

tak bez urazy ;)

ja mysle ze daruj sobie takie teksty .. nie pytalem o to ,,, powrocmy do tematu

Opublikowano
jezdzisz na szambie i chcesz cos podkrecac? chyba mija sie to z celem? ;)

Następną razą bez takich tekstów...... http://emots.wizja.net/emoty/kill.gif

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

przyłączam sie do pytania.

mam 730 rzędówkę. silnik sprawny, kompresja ok - ale dla mnie jednak muł - jest jakiś SKUTECZNY chip to niego ?

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano

jasne - swapa nie bede robil - szkoda kasy. niedługo dam żonie moja 730 i sobie kupie m70 ale chętniej m60

tylko ze w budzie e32 nie jest łatwo znaleźć w dobrym stanie

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano
jak nie denerwuja takie posty ,,, ktos sie pyta czy jest jakas mozliwosc podkrecenia m30 to piszczcie o m30 anie ze jest silnik 4 litry ,,,koles sie nie pyta czy jest inny silnik niz 3.0 tylko jak zrobic zeby 3.0 byl szybszy ,, nie widzicie jaka jest tresc pytania ?
Opublikowano

ja nie widze problemu - zaluz sobie chipa - podniesie ci moc o 10 koni - prawie tego ie odczujesz ( a jesli juz to sobie wmowisz ze teraz to ci smiga ) - i zaplacisz za ta przyjemnosc 1000-1500zł - a samochod jest wart 7tys.....

mysle ze w takich starych samochodach to sie mija z celem - pozatym nie mow mi ze 190 koni to malo .... zalezy jaka masz skrzynie - jak masz manuala to masz kolo 9 sekund do 100- to nie cud ale wolno to tez nie jest .... gozej jak masz aułtomata :duh: wtedy to faktycznie zmula samochod