Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koszty nie sa takie duze : kompletny system wydechowy na miare w polsce to koszt jakis 8 tys zl. dobry dolot 2500. Program nastepne 2000. 12 tys zl to kilka krotnie mniej niz roznica miedzy 330i a 335i i to bez turbin, z lepszym brzmieniem i wygladem i jednak mniej klopotliwy w utrzymaniu. Jak juz masz 330i to nawet nie ma o czym gadac, kilka krotnie bardziej oplacalne niz zmiana na 335i. Za to tak dodatkowa turbina juz nie jest tak ciekawym rozwiazaniem.

Poza tym nie wiem czy warto w ogole rozmawiac o kwesti oplacalnosci... to jesyt hobby, za hobby sie placi. Jak ktos zna fajne i ciekawe hobby robione amatorsko na ktore nie poswieca sie kasy to biore. :mrgreen: W polsce to rozwiazanie malo uzywane bo ludzie wola krecic programy na turbinach, prosciej, taniej, mniej ciekawie ale to juz inna kwestia.

Rozmawiałem z właścicielem MG Mototrsport jak zakładałem tłumik i mówił że układ wydechowy w 330i/d jest zrobiony ze sporym zapasem.

Mając wydać 12tys wolałbym założyć dedykowany zestaw np taki http://www.esstuning.com/products/ESS-N51%7B47%7D52-VT1-Supercharger-System.html

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

We francji Espie i innym udaje sie zbudowac kompletne zestawy do 330i ktore serie powiekszaja o 25 koni srednio jak patrzac na wykresy i zdanie klientow. Po programie wychodzi razem 45/50 do seri.

Ten zestaw ESS to najpopularniejszy i chyba ten ktory dziala najlepiej wedle opinii ktore czytalem. Tylko jak policzysz wszystko to raczej wydatek rzedu raczej 30 tys zlotych zlotych (transport vat clo instalacja program) a nie 12 :?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Z essem to nie jutro :) zaczne od kompletnego wydechu + dolot sadze + program i zobaczymy ile to da.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
chyba że ty kolego masz 367 a nie 267 KM , czyżby literówka :)?

Hehe nie nie jest tak jak ma byc tylko a7 faktycznie bylo seryjnie 245 zrobione przez abt na 300, wsumie to szlismy leb w leb bylem caly czas z przodu dzieki temu ze mam manual ;]