Skocz do zawartości

BMW DVD HIGH 2016 MK4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Można tylko laser musi być w bardzo dobrym stanie i soft v32
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 130
  • Wyświetleń 40 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam Panowie ,

Otóż ja mam problem następujący , 2 lata temu gdy pierwszy raz się tym bawiłem to zainstalowałem Sb polski softa v32 i nagrałem mapy 2014 i wszystko śmigało , wczoraj postanowiłem Sb zaktualizować mapy i..tez przebiegło za 1 razem wszystko ok, ale mam mały problem . Nie wiem czy od mapy czy od softu zależy skala mapy ? Bo w tych z 2014 miałem możliwość ustawienia skali nawet na 10 m , która okazała się najwygodniejsze jak dla mnie a w tej z 2016 mam najmniejsza skalę jaka jest dostępna to 100m.. która jest zbyt duża . Wiecie coś co z tym można zrobić ?

Opublikowano

Coś Ci się pomyliło kolego.100 m to standard a ze sam używałem tych map kilka lat to wiem że nie było innego skalowania.Wrzuć sobie poprzednie i dobrze się przyjrzeć trzeba.Skanowanie to kwestia mapy.Do 10 m to nawet nie wiem czy są takie.Mapy google mają 40 m a gdzie mapy z bmw :):)

Map się nie aktualizuje.Wkładasz tylko nowa płytę.

Opublikowano
No wiem ze nie aktualizuje :) musiały by być zgrane na dysku aby o takiej czynności była mowa :) po prostu źle nazwałem :) a co do skali to przyjrzeć się dzisiaj po pracy raz jesżzcze muszę bo już w drodze do pracy jestem...ale wydaje mi się za duża :D chyba że to już wczorajsze zmęczenie ... :D
Opublikowano
Również pamiętam jedynie 100 jako max a kilka map już miałem
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiadomo już coś na temat kolejnej aktualizacji map do MK4?
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Aktualizacja na DVD wychodzi jakoś w październiku co roku. Niestety trzeba czekać, aż ktoś udostępni obraz co niestety w zeszłym roku trwało aż do 15 grudnia. Podejrzewam, że w tym roku może być podobnie.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Mógłby mi ktoś dokładnie wytłumaczyć jak nagrać te 11plików z DVD2? - Nie mam kompletnego pojęcia jak zacząć, próbowałem i zniszczyłem dwie płyty.
Opublikowano
Super......a czytałeś ilu ma tutaj z tym problem ?I jak go rozwiązać?To nie forum komputerowe a i trochę własnej inwencji kiedy wszystko podane na tacy przydaje się
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam a czy nowa na 2017 już jest gdzieś do dostania.
turek
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Jeszcze nie. Trzeba czekać.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Znalazłem coś tutaj:

http://chomikuj.pl/cc4fun/BMW/2017/HIGH+2017

Gość zapomniał wrzucić plików :lol:

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak spolszczyć taką mapę. Link z opisem byłby mile widziany z góry dzięki.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

O spolszczeniu MK4 masz tu 150 stron

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=88508&hilit=Yaza

Polecam soft Yaza dostepnu na chomiku, działa mi od kilku lat bez problemu.

Aktualizacji mapy HIGH 2017 jeszcze nie ma. Jest tylko okładka :D

Opublikowano
Czy ja mam rozumieć że spolszczenie systemu w nawigacji MK3 lub MK4 (to co jest wyświetlane na monitorze) jest równoznaczne ze spolszczeniem mapy nie tyle spolszczeniem jej ale lektorem w PL-u? Nawigację mam spolszczoną jeżeli tak jest to super. Wydawało mi się że mapy mają lektora wgranego na nośniku i nie ma to nic wspólnego z softem wgranym do nawigacji. W poście powyżej chodziło mi o polskojęzycznego lektora. :roll:
Opublikowano
Lektor jest w sofcie navi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Z tego co wiem jeszcze brak tej aktualizacji. Na stronach, które sprzedają uaktualnienia, jest jeszcze opcja PREORDER, jak pojawi się ORDER znaczy że już jest. Tak było z mapami Premium. Trzeba czekać.

Opublikowano
Tutaj nikt nie ma żadnej płyty kolego....nie zauważyłeś???
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

myślicie że będzie jakiś cud na tej 2017??

te płyty da się normalnie przegrać bo w sumie mój bardzo dobry kolega, ma bardzo dobrego kolegę w częściach. jak się tylko da odegrać to zrobi to. nowe płyty są zaplombowane??

Opublikowano
Oczywiście że kopie robisz bez problemu.ale kolega pyta się czy mamy DVD1 ....no bez sensu ,bo nie ma na forum żadnej płyty z tej edycji
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
To zapodaj linka do DVD2 bo nigdzie go nie widze. Polska jest na DVD2 wiec wszystkim tu bedzie pasowac.

Opublikowano
Panowie mam problem . Po wypaleniu mapy prędkość 1 x czytnik świruje . Ekran cały czas się resetuje i pojawia się napis BMW i tak w kółko . Nagrywałem juz 3 różnymi programami . Stare mapy 2009 działają na takiej samej płycie DVD tylko nie pamietam jakim programem nagrywałem . Może ktoś poradzi co zrobić ? Laser wyczyściłem .
Opublikowano
Nagraj Nero.Jeśli nie pomoże to pobierz mapy jeszcze raz
Opublikowano
Działa tylko nagrane na DVD Sony programem nero . Na Verbatim nagrane Nero tez kiszka...
Opublikowano
A to znaczy ,że mAsz już powoli problem z laserem kolego a nie z samym nagrywaniem niestety
Opublikowano

sebbe76 to co wystawisz DVD2 HIGH 2017?

Chętnie wszyscy skorzystają :D