Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Podpinam się pod temat. BMW X 5 2003r. 3.0 d M pakiet. Koła 19''. Problem z zwieszeniem tylnym, na desce błąd ,,selflevel susp,inact''. Kompresor mam raczej sprawny, ponieważ mam 193cm wzrostu a tył auta stoi tak wysoko, że ledwo mogę się wgramolić, co za tym idzie auto stało się tak sztywne, że mógłbym świadczyć usługi transportu teściowych :D. Koledzy pomóżcie jakie kroki mam podjąć. Od razu na kompa ? Czy coś samemu da się sprawdzić? Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Na kompa i ustawić zawieszenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, a powiecie mi Panowie może jaka jest wartość na kola 20" bo szukam wszędzie i nie mogę znaleźć.

W procedurze ustawiania program pyta jakie masz kola i następnie wczytujesz ile masz a program ustawia do wartości zaprogramowanych.

Opublikowano
Witam, a powiecie mi Panowie może jaka jest wartość na kola 20" bo szukam wszędzie i nie mogę znaleźć.

W procedurze ustawiania program pyta jakie masz kola i następnie wczytujesz ile masz a program ustawia do wartości zaprogramowanych.

W inpie tak jest?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dis/ista/sun/delphi i inne. Inpa nie ma opcji kalibracji.
Opublikowano
Dis/ista/sun/delphi i inne. Inpa nie ma opcji kalibracji.

A można któryś ściągnąć z chomika?

Ale ustawić zawieszenie jest opcja chyba..

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zauważyłem że inpa w ustawieniach zawieszenia tył jest

Na 17"-695

18"-708

19"-721, więc różnic w jest po 13mm wiem może na 20" będzie 734? Ktoś się wypowie?

Opublikowano
U mnie chyba cos calkowicie siadlo bo kompresor chodzi a sie nie podnosi ehhh

Inpa sprawdzałaś? Nie uchodzi powietrze? Może nieszczelność lub kompresor ciśnienia nie daje.

Opublikowano

Dziura w poduszce. Ehh wymiana 10 minut a sie stresowalem z bedzie ciezko :mrgreen:

Ale cos ten kompresor to tak slabo dmucha z dajta spokoj, psiknalem 8 bar z kompresora to zara uroslo :mrgreen: wymienilem i loto

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem właśnie z zawieszeniem tylnym pneumatycznym - dzisiaj stojąc na światłach, otwarte okno i słyszę jakiś wystrzał :D W pierwszym momencie myślałem, że opona, zjechałem na parking, słyszę syk uciekającego powietrza, ale opona twarda :D Po chwili auto zaczęło opadać z lewej strony mega na dół, no i siedzi teraz na tej lewej stronie, więc wio do domu :D Prawa strona stoi dobrze, więc kompres ciśnienie daje.

Poducha? Nieszczelność?

Opublikowano

Zrobione dzisiaj, bo urlop, to i czas był :)

Wszystko wróciło do normy, gitara :D

Takie pytanie - mam do przewiezienia 300kg w weekend + 3 pasażerów po 80kg.

Da to radę? Nie za dużo? :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koledzy, pytanko z innej beczki,

ale podepnę się.

Czy wszystkie X5 mają pneumatykę ?

z tego co się orientuje to nie ale może się myle.

Mam na oku sztuke, w VIN nie ma informacji o zawieszeniu pneumatycznym. ale czy to jest 100% pewne że nie ma...

dzięki

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za info.

a na a "kopciuchy" w sensie 30d?

bo rozumiem że piszesz o 30i

czy wszystkie 30;)

I czy w VIN będzie informacja jeśli pneumatyka jest?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok spoko. Dzięki.