Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć, nadeszła pora na kolejną bolączkę mojej bumy. od zakupu nie działały PDC z tyłu. wymieniłem bezpiecznik na 10 (chociaż według rozpiski powinna być 5 ale jak wkładałem 5 to nie było żadnej reakcji ) i pojawił się charakterystyczny dźwięk przepalonych czujników. nasłuchałem które nie "cykają" i je wymieniłem (na nowe zakupione na allegro od firmy która miała ponad 30k pozytywów) . teraz w kabinie nie ma żadnego dźwięku lecz czujniki jakby nie reagowały i nie działają. dodam że 2 razy czujniki zaczęły działać na kilka sekund, pierwszy raz na parkingu a drugi gdy zjeżdżałem na wstecznym do garażu. jakieś pomysły ? po podłączeniu do kompa nie pokazywało żadnego błędu
Opublikowano
Podłącz wóz do normalnego kompa z dobrym programem i wszystko wyjdzie co jest nie tak - sprawdzanie czujników na cykanie nie jest pewną metodą
Opublikowano

Ostatnio wymieniałem 2 czujniki u siebie, oczywiście na ori używki - zmieniki mogą nie współpracować poprawnie z ori PDC (instalacja już swoje lata ma)

Polecam wymienić na oryginalne.

Opublikowano
Ostatnio wymieniałem 2 czujniki u siebie, oczywiście na ori używki - zmieniki mogą nie współpracować poprawnie z ori PDC (instalacja już swoje lata ma)

Polecam wymienić na oryginalne.

Dobrze kolega radzi, sprawdź wszystkie wtyczki od każdego czujnika i przeczyść je izopropanolem, jeżeli problem nadal będzie występował to do sprawdzenia cała wiązka kabli PDC a na koniec wymiana modułu PDC jak nic nie pomoże.

P.S.

Pozamieniaj miejscami czujniki PDC i sprawdź jak działa. Przed wszystkim sprawdź w INPIE moduł PDC.