Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytanie czy miał ktoś doświadczenia w używaniu środków uszczelniających do opon, znalazłem na allegro produkt firmy SURE i chciałbym się coś dowiedzieć przed zakupem czy to naprawde działa.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Nie wiem jak ten z Allegro ale kiedys w DE na stacji kupilem taki specyfik do Fiata Ducato i to ostro przeladowanego. Spelnil on swoja role w 100%. Trzeba tylko stosowac sie do instrukcji jaka tam jest zeby po okreslonym czasie zaczac jazde z odpowiednia predkoscia bo ja tak nie zrobilem i w miejscu przebicia opony zebrala sie wiekszailosc tego usczelniacza co spowodowalo wyczuwalne bicie kola w czasie jazdy.

Pozdrawiam

P.S.Podesli linka to powiem czy to taki sam preparat

Pozdrawiam
Opublikowano
No wlasnienie nie napisalem najwazniejszego ze opona nie nadawala sie do naprawy. Ten srodek pozostawia wewnatrz opony cos co przypomina asfalt. Ale i tak wrocilem (ok 1600km) bez niespodzianek.
Pozdrawiam
Opublikowano

Ja mysle ze nie powinies sie nawet zastanawiac. Kolo musi byc chociazby ze wzgledu na przepisy drogowe a srodek taki stosuje sie jako ostatecznosc. Pytales czy to dziala to odpowiadam ze dzala tak jak powinno dzialac. Domyslam sie ze pewnei masz gaz w miejscu kola zapasowego. Kup pokrowiec na kolo taki z rzepem i kolo nie bedzie Ci latalo po bagarzniku i bedzie ladnie wygladalo jak otworzysz bagarznik np w publicznym miejscu :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Opublikowano
Wracajac ze slomczyna zahaczylem wyrwe i tak zgialem felge ze cale powietrze wylecialo w 20 sekund. Bardzo bym nie chcial nie miec wtedy zapasu :)
Opublikowano
założyłem właśnie gaz, i bagażnik się zmniejszył,planuję właśnie wyjazd w cztery osoby i potrzebuję więcej miejsca na bagaż, pomyślę jednak o dojazdówce tylko że one chodzą po 150zl,troche dużo jak dla mnie.
Opublikowano
a mysle ze nie powinies sie nawet zastanawiac. Kolo musi byc chociazby ze wzgledu na przepisy drogowe a srodek taki stosuje sie jako ostatecznosc.

Hmm nie spotkałem sie z przepisem, który mówi o konieczności posiadania koła zapasowego. Natomiast spotkałem się z samochodami ,które zamiast "rezerwy" jako wyposażenie mają środek uszczelniający w płynie np. BMW serii 6, Mercedes slk, corvetta

Opublikowano
a mysle ze nie powinies sie nawet zastanawiac. Kolo musi byc chociazby ze wzgledu na przepisy drogowe a srodek taki stosuje sie jako ostatecznosc.

Hmm nie spotkałem sie z przepisem, który mówi o konieczności posiadania koła zapasowego. Natomiast spotkałem się z samochodami ,które zamiast "rezerwy" jako wyposażenie mają środek uszczelniający w płynie np. BMW serii 6, Mercedes slk, corvetta

Sory za blad. :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: Faktycznie w Polsce nie jest wymogiem prawnym posiadanie kola zapasowego w samochodach osobowych.

Pozdrawiam
Opublikowano
oswieccie mnie - po uzyciu takowego srodka dziurawej opony nie da rady sie naprawic ?? troche to nie logiczne ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

W "cywilizowanym" swiecie przebicie opony zdarza się raz na 200 tyś km, dlatego z ekonomicznego punktu widzenia bardziej opłaca się wyposażyć samochód w spray uszczelniający niż w koło zapasowe, które:

-waży

-zajmuje miejsce

-kosztuje znacznie więcej niż spray

A że po użyciu spray`u opone trzeba wymienić to trudno. Zresztą spray powoli jest wypierany przez opony typu run flat

Opublikowano
podczas powrotu niemiec oponka sie przebiła w lawecie z 5tką na niej. Niestety kola zapasowego nie bylo :duh: wiec w dziurke srubke sie wkrecilo (dziura byla dosc spora) do tego magiczny srodek i dojechalismy jakos do polski :P Wiec cos tam działą ;)
Opublikowano
Witam, osobiście wolałbym wozić koło zapasowe, niż spray. Nawet jeżeli butla gazowa zabiera miejsce w bagażniku, to na wakacje z rodziną można wyposażyć autko w box'a dachowego, a wtedy zmieści się wszystko a nie tylko kosmetyczka kobieca... :) pozdrawiam.