Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś wymieniał szybkę z zegarów? Kupiłem auto z pękniętą i mnie to drażni. Można kupić w ASO samą taką część? Znacie może jej numer? Na aukcjach są tylko całe zegary i nikt mi samej szyby nie chce sprzedać :/

Pozdrawiam

Opublikowano

Samej szybki nie zmienisz. Szybka jest zgrzana z ramkami (pudłem) zegarów.

Zegary nie różnią sie niczym od e38/e39 takze kup tanio zegary np z anglika i wymień ;)

Opublikowano
dokładnie kup licznik od anglika e39/e38/e53 z ładną szyba i wymień samą obudowę.

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
Czy muszę odpiąć akumulator do tej operacji, lub, czy będę musiał potem w liczniku coś zakodować jak go odepnę? Z tego co widzę angielskie liczniki rzadko mają dwa przyciski w szybce. Zazwyczaj tylko kasowanie licznika.
Opublikowano
nic sie stanie nie rozkoduje sie jak go odepniesz i podlaczysz

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano

UK czy EU nie ma znaczenia, tyle, ze z jednym przyciskiem występowały czasem w e39 bez BC w zegarach.

Zegary mozesz odpiąć bez obawy o rozkodowanie. Najlepiej jak wyjmiesz do tej operacji kluczyk ze stacyjki to unikniesz błędu poduchy ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No więc przeszczep się nie powiódł, bo wyszło gorzej niż było. Zachciało mi się przeszczepić ringi z moich zegarów do kupionego licznika i klej kropelka zniszczył mi kolejną szybę;/ Więc pytanie mam takie drodzy koledzy, bo już się boję tego dotykać. Czy jak kupie licznik VDO z innej X5 3.0d to on odpali, czy trzeba coś będzie kodować?

Pozdrawiam

Opublikowano

Zdolności manualnych to widzę, ze Kolega nie ma... :duh:

Jak coś to mam zbędne zegary/szybkę z odubową.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wszystko Pięknie Wygląda. Poskładane i śmiga :D. Dzięki Grabolll za pomoc! :cool2:

Polecam się na przyszłość :P