Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-xdrive177ps4x4bixenonalu17comfortypelny-serwisbezwypadkowy-ID4p9AvZ.html

Vehicle information
========================================
VIN: WBAPP71030A606868
Type code: PP71
Model: 320XD OL (EUR)
E-F-R series: E90 LCI (LifeCycleImpulse)
Series: 3
Type: LIM
Steering: LL
Doors: 4
Engine: N47
Displacement: 2.00
Power: 130 (177 hp)
Drive: ALLR
Transmission: MECH
Paint code: 668 - SCHWARZ 2
Upholstery code: EBAT - STOFF VERTEX/ANT
Prod.date: 2009-07-17
S1CA	SELECTION COP RELEVANT VEHICLES
S1CB	ACEA / CO2 scope
S1CC	Auto start/stop function
S1CD	Brake Energy Regeneration
S2KU	BMW LA wheel V-spoke 285
S2PA	Lockable wheel bolt
S4AE	Armrest front, retractable
S4CG	Interior trim strips "satin-silber" matt
P7RR	Dynamic Package
P7RS	Package Comfort
S8SP	Control unit COP
S8TG	Thiefproofing device
S203	4-wheel drive
S216	HYDRO STEERING-SERVOTRONIC
S230	Extra package, EU-speciifc
S255	Sports leather steering wheel
S258	Tyres with runflat properties
S321	Exterior parts in vehicle colour
S428	Warning triangle and first aid kit
S431	Interior rear-view mirror with auto dip
S465	Through-loading system
S481	Sports seat
S494	Seat heating driver/passenger
S502	Headlight cleaning system
S507	Park Distance Control (PDC), rear
S521	Rain sensor
S522	Xenon Light
S534	Automatic air conditioning
S540	Cruise control
S548	Kilometre speedo
S563	Light package
S663	Radio BMW Professional
S698	Area-Code 2 for DVD
S842	Cold-climate version
S850	Additional Export tank filling
S853	Language version, English
S863	Dealer List Europe
S885	Operating instructions, Swedish

Samochodu jeszcze nie oglądałem - może dzisiaj się wybiorę.

To co mnie zastanawia to : Cold-climate version i Operating instructions, Swedish.

Sprzedawca twierdzi (przynajmniej w ogłoszeniu), że samochód jest od pierwszego właściciela., kraj pochodzenia NIemcy, więc co tu robi szwedzka instrukcja obsługi? :)

Czy coś niepokojącego/podejrzanego widzicie na zdjęciach?

Opublikowano

Polscy sprzedawcy samochodów używanych to zazwyczaj ''kłamczuszki" - a jest to ewidentnie auto na rynek szwedzki.

Cena jak i przebieg okazyjny - ale warto spr. historię serwisową....

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Nr rejestracyjny ze Szwecji i przebieg sie sprawdzi bezproblemowo.
Opublikowano
Nr rejestracyjny ze Szwecji i przebieg sie sprawdzi bezproblemowo.

Kiedyś można było to zrobić bez problemu. Niestety teraz już nie jest tak kolorowo.

Chyba czarnuchy i reszta beżowców mieszkających w Szwecji, kręcących liczniki zbuntowało się przeciwko temu.

A szwedzki rząd kocha kolorowych imigrantów :mad2: .

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Oglądałem dzisiaj ten samochód.

Samochód pochodzi ze Szwecji, stoi na szwedzkich blachach.

Sprawdziłem rejestrację tutaj : https://fordonsfraga.transportstyrelsen.se/fragapaannatfordon.aspx i ostatni ślad przebiegu jest sprzed 3 lat i miała wtedy 104 000 km. Czyli teoretycznie mogła być niewiele cofnięta...

Problem w tym, że według tej strony miała 6 właścicieli w Szwecji :duh: I teraz pytanie czy to możliwe, czy po prostu jakiś błąd na stronie?

Auto nie wygląda źle, powiedziałbym nawet, że wizualnie wygląda przyjemnie. Lakier (przynajmniej według miernika) oryginalny. Środek nie nosi śladów zużycia - jedynie zapadający się w desce wyłącznik świateł - pierwszy raz coś takiego widziałem :)

Na masce było sporo odprysków (zaprawione przez sprzedającego) + strasznie dużo odprysków na przedniej szybie, ale podejrzewam, że tak po prostu wyglądają samochody ze Szwecji? Przednie reflektory + przeciwmgielne z takim delikatnym nalotem jakby od soli lub od przebiegu... ;)

Jedyne co mnie jeszcze zastanawia to, że auto jakoś słabo jechało. Miałem już kilka samochodów z mocą w okolicach 170KM w dieslu i to nawet cięższych od tej e90 i jechały wyraźnie lepiej.

Nie wiem czy to o prostu złudzenie, czy BMW tak ma, czy może 3 osoby + 4x4 to za dużo :o Ale szału nie było.

Opublikowano

Nie byłem w Szwecji ale w innym skandynawskim kraju i tam samochody w odpryskach to norma, pewnie w Szwecji będzie podobnie. Tam gdzie byłem było sporo bocznych dróg szutrowych z ograniczeniem prędkości do 70 więc mijanie się z innym autem, często jeepem czy suvem który leci przeważnie nie mniej niż 70 zawsze kończy się gradem kamieni na twoim przodzie... Nalot na lampach też może być.

Piszesz o masce, a zderzak, błotniki i lusterka nie miały odprysków?

6 właścicieli - w czym problem. Jak jeszcze miałem e36 to sprawdzałem takie w którym okazało się że miało 17 właścicieli :D co prawda auto miało wtedy 15lat ale i tak byłem w szoku.

Z drugiej strony tak częste zmiany właściciela też by mnie trochę odrzucały od auta...

Opublikowano
Ostatnio też oglądałem bmw e90 sprowadzone ze Szwecji, po sprawdzeniu wyszło tez 6 właścicieli, gdzieś wyczytałem, że tam autem może jeździć tylko właściciel więc dopisują współwłaścicieli. Ten co ja oglądałem miał dwóch właścicieli w Szwecji z tego co mówił sprzedawca. wydaje mi się ze tak też może być w przypadku tego ogłoszenia co oglądasz ale nie mam pewności.