Skocz do zawartości

Ktory wybrac 1.8 czy 2.0.Doradzcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze jedna uwaga w kwestii osiagow... Nie patrzcie tylko na to ile ktory silnik ma do setki (bo chyba nie o to chodzi zeby ciagle byc pierwszy spod swiatel :8) ) tylko pamietajcie jeszcze o elastycznosci, kulturze pracy, sposobie rozwijania mocy, trwalosci, itp. W tej konfiguracji nawet 2.0 R6 bedzie o niebo lepszy od R4. Koszty eksploatacji takze beda zblizone, o ile R6 nie bedzie pod tym wzgledem tanszy :mrgreen:

Radze sie zastanowic bo mocy z czasem na pewno braknie - w przypadku R4 bedzie to baaardzo krotki czas :8)

Bylo: E32 735iA, E36 325TDS, E34 525iA

Jest: E39 523iA, E46 330d

Opublikowano
z tym spalaniem to tragedi nie ma, mam 320 i przez ostatni tysiac kilometrow spalanie w miescie,duzo krótkich odcinkow wyszlo 10.5l, zima bylo 12l
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano
POLSKIE DROGI TO KIT BIERZ TEGO CO MNIEJ PALI HADRO :mrgreen: :!: :!: :!: :dance:
Opublikowano
stary, to do kolegi kilka postów wyżej, jak niby miescisz sie w 10 sek do sety skoro że tak powiem fabrycznie katalogowo czy jak tam to jeszcze nazwać, 318 w budzie e30 ma 12 sekund do setki, biorąc jeszcze wiek auta zapewne nieco straciło i napewno nie trzyma juz serii, chyba ze robiles jakis remont albo kombinowales cos z ukladem wydechowym, dolotowym nie wiem z czym jeszcze :) ...a wracając do tematu żeby tutaj racja że na mineralnych olejach to m40 daleko nie zajedzie, u mnie jest polsynetyk i tez klekocze czasami zwlaszcza zimą , powinno sie uzywac full synt. , tylko jednak większosć silników m40 jeżdzących na naszych drogach ma duże przebiegi, wiadomo to luz troche starsze auta, z tego powodu niektórzy moga się bać zmiany oleju zwlaszcza nagłej, ja mimo tego, że mam połsyntetyk boje sie wlac syntetyka, ale to mój pogląd
Opublikowano
poprawiam się bo mi wstyd :oops: 10.8 sek do setki, ale to i tak nie zmiania wiele postaci rzeczy :wink: