Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam 316 89.r m40 ,mam popielata tapicerke na podsufitce i tak przymierzam sie coś znia zrobić bo jest juz dosc ubrudzona i nie da sie jej już doprowadzić do nowości szorowałem wszystkim już chyba .Ostatnio wpadłem na pomysł i zamierzam wyłorzyć ja futerkiem ,pytanie tylko czy ktoś cos takiego robił i może ostrzec mnie przed problemami które moge napotkać. dzieki i pozdro

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano

"futerkiem" :shock: no co Ty??!! to nie amerykan!!

poważnie to podsufitke w e30 sedan ciężko przełożyć (podobno dużo łatwiej w Touringu)... jak się już zdecydujesz na zmianę, to szukaj czarnej z M-Pakietu, czasem pojawiają się na allegro po ok.150zł...

super efekt i nie ma problemów z brudzeniem...

Opublikowano
wiesz nie napalilem sie na te futerko ale nie moge juz poprostu na to patrzec ,kupno z m pakietu pewnie bylo by najlepszym rozwiazaniem ale to kolejny nie zbyt wymuszony wydatek ,dla mnie nie maly ,a moze da rade ja przemalowac czyms niewiesz

Opublikowano

Loozman:

Ale żeby zachować jednolity styl to wypadałoby też futerkiem obszyć kierownicę i fotele.

Jedyny problem jaki możesz przy tym napotkać to mole i posądzenie o wt.

Ale moim zdaniem to oryginalny pomysł.

Opublikowano

a moze zdemontuj, kup ladny material czarny czy jaki tam chcesz ale czarny bedzie ok :-) i do tapicera oni maja dobre kleje do materialow itp. mysle ze da rade a i koszta nie beda wysokie.

pozdr

Opublikowano
No wlasnie juz sam niewiem , na pomysl z futerkiem wpadlem bo mam pokrowce na siedzenia oblożone czarno białym futerkiem i tylna pułke wiec myśle ze komponaowało by sie całkiem nieżle no ale jeszcze nad tym pomyśle dzieki za wszelkie rady

Opublikowano
A może tak iść krok dalej i zapytać tapicera ile by taka podsufitka kosztowała w skórze?
:mrgreen: niewiem ile biorą tapicerzy w twoim regionie,u mnie taka usługa kosztuje 100 w materiale,90 w skaju ,250 w skórze.Chyba że dysponujesz czasem i nie trzęsą ci się ręce to zerwij stary materiał wyczyść podsufitkę drobnym papierem ściernym tak żeby była idealnie gładka następnie posmarój połowę powierzchni materiału BUTAprenem cienko tak żeby nie przebił i tak samo połowę pow. podsufitki po ok. 5.min naklejasz tak jakbyś oklejał szybę folią jak ci się uda to jedziesz zdrógą połową.Zdecydowanie polecałbym jednak tapicera co wprawa to wprawa.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

wyjmowałem w swojej 318 e36 sufit, tapicer obił mi nowym materiałem specjalny na sufit teraz nie widać różnicy a wygląda lepiej

problem jest tego rodzaju iż jest ciężko wyjąć go z samochodu ale nie jest konieczne wyjmowanie foteli!! trzeba pokombinować i wyjdzie

Opublikowano

witam

wyjmowałem w swojej 318 e36 sufit, tapicer obił mi nowym materiałem specjalny na sufit teraz nie widać różnicy a wygląda lepiej, całość wykonał za 100 zł:-)

problem jest tego rodzaju iż jest ciężko wyjąć go z samochodu ale nie jest konieczne wyjmowanie foteli!! trzeba pokombinować i wyjdzie