Skocz do zawartości

BMW e90 320d Problem z moca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj jadac do sklepu, w pewnym momencie tak poprostu jakby samochod stracil moc, jedynka przy ruszaniu w miare ok, ale od dwojki to juz tak jakby sie dusil, postanowilem zatrzymac sie na dlusza chwile i po jakis 25-30min odpalilem go z powrotem i problem znikl, nie wiecie moze co moglo byc przyzyna, dodam ze strasznie sie zgrzal jak otworzylem maske,

Pozdrawiam.

Opublikowano
Podepnij auto pod kompa, bo moze być wiele przyczyn od przepławki do kończącego sie turbo , tak ze nie ma co gdybać
Opublikowano
  • Autor
Ok, tak zrobie i dam znac, a to musze jechac do warsztatu, czy sa jakies sposoby zeby domowym sposonem to sprawdzic?
Opublikowano
Musiał byś sciągnąć program "inpa" do tego kabel z Np z Allegro i wówczas sam możesz zaczytywał błędy i je także kasować . Poszukaj na forum skąd sciągnąć program i jaki interfejs(kabel)
Opublikowano
  • Autor
Super, dziekuje za pomoc ;)
Opublikowano
do odczytywania bledow i kasowania najlepiej wziasc urzadzenie przenosne niz sie meczyc z osobnym fablem i kompem : za max 200 zl.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
  • Autor

A mozna prosic o nazwe takiego urzadzenia badz, jakis link do aukcji albo cos?

Bylbym wdzieczny.

Opublikowano

Cos takiego to podstawa aby nie placic 150 zl w feuvert za kazde kasowanie bledu.

http://allegro.pl/tester-diagnostyczny-can-obd2-polski-skaner-obdii-i5466462314.html

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Czym to się będzie różniło od inpy na laptopie i kabelka z allegro ?
Opublikowano
Mi np. Urzadzenie podobne z linka nie łączy sie ( nie znajduje ) mojego Mini One(inpa tak) , za to łączy sie z kolegi octavia tyle ze nie wszystko mógł zczytac. Ja osobiście poleciłem ci inpe bo sam jej używam , zadko ,ale zdarza sie , mam ja zainstalowana na starym laptopie wraz z paroma innymi programami do auta, który leży w garażu .
Opublikowano
Cos takiego to podstawa aby nie placic 150 zl w feuvert za kazde kasowanie bledu.

http://allegro.pl/tester-diagnostyczny-can-obd2-polski-skaner-obdii-i5466462314.html

Zastanawiałem się nad tym od dłuższego czasu i chciałbym coś takiego kupić. Czy przypadkowo podałeś aukcję i sprzęt czy masz osobiście taki i możesz go polecić jak i tego sprzedawcę? Z opisu aukcji interfejs wygląda przejrzyście czy obsługa czegoś takiego jest prosta?

Opublikowano

Mozesz to kupic. Jak nie chcesz z allegro to poszukaj w sklepach - nie powinno byc duzo drozej.

Jak to kupisz to pamietaj aby sie obachodzic z tym delikatnie - to taka troche lepsza chinszczyzna.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png