Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś ma przykre doświadczenia z chłodnicą produkowaną przez dziwnych nieznanych producentów? Można taką kupić nawet jeśli jest nowa? Zamówiłem chłodnicę wody za 450zł na www.radiator-service.com.pl i nie mam pojęcia czy to nie jakiś kanał. W każdym razie nie jest to Nissens. Facet twierdzi że to jakaś holenderska. Dowiem się więcej jak ją będę miał w domu.
Andrzej
Opublikowano

Jeśli to sprzedaje jakaś firma, to zawsze masz jakąś gwarancję.

Moim zdaniem lepszy wybór od używki. Poza tym decyzję już podjąłeś.

p.s.

W bliźniaczym poście ci nie odpisuję.

Opublikowano
Jeżdże na zamienniku i jest :cool2: :cool2: :cool2: , niestety nazwy producenta dokładnie nie pamiętam, załatwiałem w Mag-Pol'u i jestem bardzo zadowolony - z wymianą zapłaciłem 1/3 ceny orginalnej, na którą musiałbym czekać dodatkowo 2 tygodnie. Dobre chłodzenie to podstawa :!: .

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
Ja miałem chlodnice" no name".Puściła na połączeniu ze zbiorniczkiem.Ponoć to bardzo częsty i nienaprawialny przypadek.Kupiłem używaną na szrocie BEHR nawet pomagałem wykręcać. Sam sobie wymieniłem pod blokiem - dziecinnie łatwe włącznie z odpowietrzaniem.Łączny koszt 200 pln.(automat!)
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
Puściła na połączeniu ze zbiorniczkiem.Ponoć to bardzo częsty i nienaprawialny przypadek.

Częsty - tak

Ale naprawialny, czasem wystarczy wymienić uszczelki, mnie pomogło

Opublikowano

Niestety, chłodnica którą dostałem jest nowa (noname), wygląda jak oryginał ale przecieka pod zbiornikiem wyrównawczym. Pewnie nie ma uszczelki, albo trzeba ją poprawić. Sprzedawca się zastrzega, że nigdy się to nie stało. Zobaczymy co dalej. Zwracam ją, jakoże jest na gwarancji. A szkoda bo mam dodatkowy problem i opóźnienie w czasie. W tej sytuacji nie chcę ryzykować z nonamem.

A czy ktoś jeździ z chłodnicą firmy Nissens?

Andrzej
Opublikowano

Ja mam nissensa od pół roku.

Jak były mrozy 30stopni to trochę ciekła na łączeniach, tam gdzie są zagniatane brzegi od zbiorników.

Mrozy ustały, wycieki ustały. Nawet nie chciało mi się tego reklamować.

Zobaczę co będzie w przyszłym roku. Nie będę polecał tej firmy,a jak będzie ciekła dalej w przyszłym roku to kupię behra lub coś w tym stylu, w każdym razie na pewno nie używkę.

Opublikowano
Niestety, chłodnica którą dostałem jest nowa (noname), wygląda jak oryginał ale przecieka pod zbiornikiem wyrównawczym. Pewnie nie ma uszczelki, albo trzeba ją poprawić. Sprzedawca się zastrzega, że nigdy się to nie stało. Zobaczymy co dalej. Zwracam ją, jakoże jest na gwarancji. A szkoda bo mam dodatkowy problem i opóźnienie w czasie. W tej sytuacji nie chcę ryzykować z nonamem.

A czy ktoś jeździ z chłodnicą firmy Nissens?

Okazało się, że chłopaki z Magpolu popełnili błąd sprawdzając tą chłodnicę. Zakręcili na nią korek ze starej i okazało się, ze przy nabijaniu ciśnienia woda oczywiście wypływała ale przez korek a nie uszczelkę. Teraz sprzedawca chce mnie obciążyć kosztami przesyłki i potrącić 10% wartości z chłodnicy. Czy ma takie prawo jeszcze nie wiem, ale się dowiem. W każdym razie wstępnie mam dodatkowe koszty wymiany chłodncy. Chciałoby się coś jeszcze napisać ale się wstrzymam. Zobaczymy co dalej.

Andrzej
Opublikowano

Noi zostałem obciążony kosztami transportu i 10% wartości chłodnicy. Razem sprzedawca potrącił 100zł na chłodnicy wartej 450zł.

A zgodnie z prawem i ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektorych praw konsumentów...(Dz.U. Nr 22, poz. 271 ze zm.) przysługuje mi uprawnienie do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od otrzymania towaru, czego konsekwencją powinien być ze strony sprzedawcy niezwłoczny zwrot pieniędzy w całości wraz z pokryciem kosztów przesyłki. Zostałem poprostu okradziony. W każdym razie będę się starał o zwrot kasy.

NIE KUPUJCIE chłodnic u tego sprzedawcy www.radiator-service.com.pl z miejscowości Suchy Las k/Poznania. Sprzedaje chłodnice niemarkowe, niewiadomego pochodzenia. Chwali się, że sprzedaje markowe ale jak się pytałem jakiej marki jest ta, którą kupuję to nie potrafił odpowiedzieć. Zależało mi na czasie więc kupiłem u niego i tak się przejechałem o 100zł.

Za to POLECAM firmę z Warszawy SMART Radzymińska 206, Tel.: 022 6788805. Ma chłodnice Nissensa i to chyba najtaniej z tych, u których pytałem. Kupiłem za 510 zł z dowozem na terenie Wa-wy. Noname (1 rok gwarancji) z przesyłką u poprzedniego kosztowała mnie 480zł. Sami widziecie, że nie warto dla 30zł.

Andrzej