Skocz do zawartości

[e34]518i Nie zapala a wszystko jest ok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam dosyć dziwny problem jestem świeżo po wymianie silnika wszystko w porządku tylko nie trzymała obrotów gdy poradziłem sobie z obrotami wszystko było ok zostały małe detale do zrobienia ale to nie o tym

miałem to wymiany czujnik temperatury który idzie do wskaźnika [ten czarny/brązowy miedzy 3-4 cylindrem] wiec kupiłem owy czujnik oczywiście jedno piniowy przy okazji postanowiłem kupić rozrusznik gdy wszystko zamontowałem chce odpalić samochód a tu lipa .... a przed wymiana czujnika i rozrusznika wszystko było ok .

na początek postanowiłem sprawdzić czy jest iskra, iskry nie było wiec wymieniłem czujnik położenia walu

wiec iskrę miałem z głowy wszystko ok, potem pompkę paliwa pompka działa i trzyma ciśnienie cewka sprawna kable i świece w porządku dziś przy probie odpalenia trzoszke zalało mi świece wiec wysuszyłem sprawdziłem czy działają i działały wiec wszystko jest a silnik kreci i kreci i nie zapala czy ktoś miał z was taki problem ? czy to może wina rozrusznika ? nie mieli do m40 e34 wiec wziąłem od m43 e36 ale to chyba nie robi różnicy ???

3 dzień się mecze i już nie wiem co robić pomoże ktoś ? :cry2:

Opublikowano

ale rozrusznik kreci jak mniemam ??

iskra jest ?

paliwo jest (piszesz ze przylany był) a nie pomyliłeś czasem kolejności kabli??

Opublikowano
  • Autor
rozrusznik kreci iskra jest kabli nie pomyliłem wczoraj sprawdziłem wszystko ze 100 razy wszystko ok
Opublikowano
Kiedys mialem podobnie w swojej e36 m40b18, u mnie okazalo sie ze palec byl na wykonczeniu, wiec poszedlem do garazu, wykrecilem palec z silnika 2,7 eta z e30, pasowal i palil od strzala, to ze masz iskre nie swiadczy ze jest to dobra iskra tak jak u mnie bylo. Podmien palec i zobaczysz ze bedzie wszystko ok, jak jest dobry to delikatnie go przeczysc papierem sciernym
Opublikowano
  • Autor
okej sprawdzę ten palec jak najszybciej to możliwe
Opublikowano
nie mieli do m40 e34 wiec wziąłem od m43 e36
okej sprawdzę ten palec jak najszybciej to możliwe

palec rozdzielacza w m43 ? Od czego wiązka ?
Opublikowano
Kupil rozrusznik od m43 a u siebie ma wsadzony m40. Jezeli kupil czujnik polozenia walu zamiennik to tez mu nie odpali, niektorzy na zamienniku nie odpalili auta albo auto im chodzilo gora 3 dni, po wymianie na uzywke ale oryginalna mieli spokoj
Opublikowano
  • Autor
rozrusznik kupilem od m43 reszta jest od m40 tak jak bylo wszystko bosza
Opublikowano
To sprawdz tak jak ci pisalem (palec) przy okazji wokol palca masz chyba 4 wystajace elektrody to sprawdz ich kondycje
Opublikowano
A to przepraszam bo żle zrozumiałem pierwszy post.Iskrę sprawdzałeś na wszystkich cylindrach ? Kolejność przewodów zapłonowych prawidłowa ?
Opublikowano
  • Autor
tak sprawdzilem na wszystkich i na wszystkich jest kable w kolejnosci od gory 2-4-srodkowy -3-1-
Opublikowano
  • Autor
czujnik uzywany ale w 100% sprawny orginalny bmw
Opublikowano
Napisz co z tym paluchem a najlepiej by bylo jakbys zrobil i wrzucil fote jak wyglada
Opublikowano
  • Autor
ok dziś porobię zdjęcia wszystkiego i dam na forum wrzucę tez filmik z próby odpalenia
Opublikowano
  • Autor
panowie temat można zamknąć otóż przeskoczył 2 zęby na rozrządzie i wszystko jasne ... pozdrawiam i dziękuje za pomoc !