Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam o nigdzie nie ma tej informacji :(

Jak sprawdzić w BMW e90 320i 150KM poziom pleju silnikowego i poziom plynu chlodniczego?

Nigdzie nie wwidzialem bagnetu ani w opcjach komputera .

Obudowa zbiornika plynu chlodniczego jest czarna i jak odkrece korek to patrzac do srodka wydaje sie jakby nic tam nie bylo ..

Prosze o pomoc bo w zadnym aucie nie mialem z tym problemow a tutaj wyglada to co najmniej dziwnie :) pomijam juz fakt ze nie ma wskaznika temeratury oleju silnikowego albo plynu chlodzacego :)

Opublikowano
Dzieki . Porawdzilem sobie z olejem silnikowym ale z plynem chlodniczym to mam zagwozdke bo nie widze tam w srodku wogole plynu a ten wskaznik nic mi nie mowi bo jakis nie czytelny. Czy plyn powinie byc widoczny w zbirniczku i na tej miarce w srodku powinien dochodzic do jakiegos poziomu max/min. Czy na tej miarce powinno byc wyraznie widoczne ile go jest a w zbiorniku golym okiem nie musze widziec plynu?
Opublikowano
Na słupku pływaku znajdują się 2 kulki, jeśli przy zimnym płynie dolna kulka jest rowno z gwintem do zakręcania korka to masz poziom Max, analogicznie jeśli górna kulka jest równo z gwintem to masz Min. Jeśli płyn jest w normie to widać go normalnie w zbiorniku
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
kulek żadnych nie widzę ale jest czerwony patyczek(pływak ) obok metalowego gwintu , na zimnym góra patyczka(pływaka czerwonego) jest na rowni z gwintem a jak silnik jest cieply to góra patyczka wychodzi sporo ze zbiornika chłodzenia i wtedy dopiero widzę jakikolwiek płyn w środku . na zimnym nie widać żadnego płynu , Dziwi mnie to mocno bo plyn byl wymieniany w maju tego roku w ASO BMW, problemow i wyciekow nie ma i nie wiem czy to jest normalne i tak wygląda prawidłowy stan czy nie ?