Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

co sądzicie o tej piątce?

http://allegro.pl/bmw-e60-520i-i5584385722.html

W rozmowie telefonicznej Pan twierdzy, że przez te dwa lata użytkowania nie miał żadnych problemów, komputer też nie wykazuje błędów, elektronika w porządku, skrzynia automatyczna bez awarii.

Czy w tym przedziale pieniężnym wogóle warto szukać e60 lub e90? Kolega z forum Pakito odradził mi tego, ale jeszcze spytam was ponieważ nie znalazłem żadnej wartej zainteresowania e46 (e39 odpada, bo już w rodzinie jedna osoba ma, a ja za bardzo nie lubie "kserować" ;) ).

Opublikowano

To pytanie kieruje do Was :D Też tak miałem, że zależało mi rok temu na szybkiej sprzedaży auta i wystawiłem o 5tys mniej niż średnia pozostałych. Nikt nawet nie zadzwonił (pewnie tez każdy myślał, że podejrzana ta cena), a dziś sprzedałem w 30 minut po wystawieniu na allegro, gdzie cene ustawiłem ~2tysięcy więcej niż pozostali (nie zależało mi na szybkiej sprzedaży ;) )

Edycja: Może jeszcze dodam, że szukam autka tak średnio na dwa lata, za kwotę która własnie dzisiaj dostałem za swojego Dodgea. Dopiero gdy skończę budowę będę szukał czegoś za większe pieniądze i na dłużej. Zależy mi na autku, które pojeździ przez ten okres bez większego wkładu własnego i nie straci połowy swojej wartości za te dwa lata.

Opublikowano

Za takie pieniążki to raczej bdb stanu bym nie oczekiwał po e60, nawet w najsłabszej benzynowej wersji.

Szczerze.

Jeśli nie masz zbyt daleko to jedź, sprawdź, kupuj.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Mam w miarę blisko, więc jeśli nie powiecie mi nic co z miejsca przekreśla ten samochód to pewnie się przejadę. Powiedzcie mi, na co w tym przypadku zwaracać szczególna uwagę? Wiadomo, że sprawdzić czy nie ma nigdzie wycieku, na równość poszczególnych elementów czy ewentualnie grubość i odcień lakieru. Tylko, czy da się sprawdzić w jakiś sposób tą nieszczęsną elektronikę? Czy mógłby mi jeszcze ktoś powiedzieć, jaki jest ostatni zarejestrowany przebieg i czy dane z numeru Vin pokrywają się z tym co widzimy na zdjęciach? Nie mam jeszcze doświadczenia z tymi samochodami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ze zdjęć z VIN się zgadza.Jeśli nastawiasz się na w miarę ekonomiczną jazdę,nie na szaleństwo i masz niedaleko-jedź.
Opublikowano
Trasy będą bardzo krótkodystansowe. Raz na tydzień może zrobię trasę 50km. Tylko pytanie - na co zwracać szczególną uwagę przy tym modelu? Tak jak powiedziałem - to będzie moje pierwsze spotkanie z bmw. Przy okazji znalazłem kilka e90 w Sochaczewie lub okolicach, więc za jednym razem sprawdzę kilka, czekam tylko na odpowiedź w sprawie VINu.