Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do osób siedzących w temacie E65. Przeglądam sobie luźno oferty tego modelu i zaczynam się powoli orientować w temacie przed zamiarem jego kupna. Kilka rzeczy jest jeszcze dla mnie zagadką.

Zainteresowałem się jednym ogłoszeniem ale budzi moje "podejrzenia". Jest z 2003roku, i jest to chyba jedyna na Allegro, która jest po lifcie. Oto ona : http://allegro.pl/sprzedam-bmw-745i-e65-i5550496095.html

1. Skąd może być lift w tym egzemplarzu ?

2. Czy jest to kompletny face lifting czy czegoś mu brakuje ? ( Rozpoznaje jedynie po zmianie świateł przód i tył, o szczegółach się nie orientuję.

3. Tajemniczy monitorek pomiędzy fotelami dla pasażerów z tyłu to jest jakaś opcja doposażenia lecz nie związana z BMW czy jest to oryginalne opcjonalne wyposażenie ( nie wygląda ;) )

4. Jeżdżę innym modelem BMW i o nim wiem znacznie więcej i potrafię dostrzec "podejrzane" typy, z tym modelem jest inaczej, dlatego chciałbym zapytać użytkowników E65. Czy widzicie coś podejrzanego w tym ogłoszeniu, można się nim potencjalnie zainteresować, czy na kilometr widać niepewną przeszłość ?

Na ogół pytam pod kątem otrzymania jakiejś rady, dla potencjalnego nabywcy.

Pozdrawiam i liczę na wasze wypowiedzi

Opublikowano
A po czym to poznajesz, że jest to przed lift ? Są jakieś różnice dookoła auta lub w jego wnętrzu ?
Opublikowano

Przedlift miał inne światła zupełnie i tylną klapę inna

DOstał w przód i tył, były części na szrocie od polifta i zrobili polifta :cool2: ja bym się w to nie pakował na Twoim miejscu w ogóle.

Opublikowano

Są osoby które zmieniają to, żeby sobie odświeżyć auto bez powodu, oczywiście nie twierdzę, że mogło być i tak w tym przypadku. Mogło ale nie musiało jednak chciałbym wiedzieć, czy są jakieś inne różnice w przed/po lifcie za wyjątkiem lamp tył i przód zderzaków tył i przód, może we wnętrzu ?

Np w E46 w przed i po lifcie zaszły właśnie takie zmiany jak w/w ale także zmieniło się wnętrze np przyciski od grzania foteli/ASC/roleta itp w przed lifcie były odrębne po lifcie zespolone w jeden panel.

Opublikowano
W tym temacie jest jedynie mowa o wyposażeniu tej wersji, a o różnicach przed/po lifcie nic nie jest wspomniane
Opublikowano

Różnic jest dosyć dużo jeżeli chodzi o lift oprócz innego przodu i tyłu w środku tez jest sporo różnic:

-inny panel sterowania klimatyzacji(srebrna obwódka)

-inny włącznik świateł (srebrna obwódka)

-inne radio w przednim(szersze i z możliwością odtwarzania mp3)

-więcej przycisków na podłokietniku do obsługi

-inny moduł navi

-inna kierownica

i dużo poprawionej elektroniki

Opublikowano
Dzwoniłem do gościa o to auto, bo sam poszukuje. Starszy Pan, jezdzi autem 7 lat, nic nie z nim nie działo, nic nie robił. Auto takie kupił, poprzedni wlaściciel zmienił na polifta, powodu nie znam. Goścć ma lodziarnie :D