Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

No wlasnie pytanko jak w temacie.

Szukalem i nie moglem znalezc.

Ostanio zachcialo mi sie odpowietrzac uklad chlodniczy i nie otworzylem

nagrzewnicy.Teraz widze,ze schodzi mi plyn w zbiorniczku wyrownawczym

wiec dolewam po troszeczku.

Mam nadzieje,ze to nienapelnienie nagrzewnicy jest przyczyna,bo nie widze,zadnego wycieku.

Wewnatrz nie wyczuwam zapachu plynu wiec chyba sie nie leje :D

Ile plynu moze pozrec nagrzewnica?

Jezeli ktos wie prosze o pomoc.

pozdrawiam

Opublikowano
Kiedys rozbieralem swoja i tak wzrokowo to Ci powiem ze okolo 0,5 litra mysle.
nie jedź szybciej niż myslisz...
Opublikowano

Eee... max 0.5L. Rurki z wodą są cienkie.. lamele duże.. ale max pół litra. A wcale bym sie nie zdziwił jakby 0.25L wchodziło.

Oczywiście mogę gadać bzdury.

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Niestety :( plyn wydostaje sie wewnatrz kabiny i scieka na wykladzinke kierowcy.

Prawdopodobnie poszla nagrzewnica,ktora teraz przydaloby sie wyjac.

Mam ksiazke Sam naprawiam E 30 ,ale tam nic nie ma .Szukalem na forum ,ale tez nic nie znalazlem.

Moze ktos sie zlituje i podpowie jak bezbolesnie wyjac to scierwo!?

I moze jakies inne pomysly?moze tam jakis zawor przepuszcza albo inna pierdulka?

Sprawa dosyc pilna ,bo przy tych temperaturach nie bardzo moge jezdzic

Jesli mozna :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

pozdrawiam

A moze zalatwi sprawe uszczelniacz do chlodnic?

Opublikowano
No to Ci wspolczuje.Ja juz ten temat wymiany mam za soba i ci powiem ze wymiana nagrzewnicy to kara boska!Musialem prawie cala deske rozebrac(sic).Trzeba wyjac tunel ten plastikowy co jest w nim popielniczka i rozbierac powoli elementy deski przy nagrzewnicy,sciagnac schowek(a to dopiero poczatek!).Robilem to ponad rok temu i do dzis mam dreszcze.O ile dobrze sobie przypominam to byl problem jak wyciagnac ,bo przeszkadza walek kierownicy.Jesli by Ci sie udalo go wyciagnac to polowe roboty zaoszczedzisz.Ale ja niestety nie wiem jak sie go wyciaga i rozbieralem prawie cala deske.Moze niech ktos napisze wiecej konkretow o tym walku(czy da sie go wymontowac).Belgus zmien nazwe tematu,zeby ludzie zaczaili ze teraz chodzi o jej wymontowanie!Pozdro
nie jedź szybciej niż myslisz...