Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam proszę o pomoc . Czy ktoś mógłby powiedzieć co oznaczają te błędy?

Jakieś 3 miesiące temu miałem wymieniany silnik (razem z całym osprzętem), po 2 miesiącach zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka silnika. Pojechałem do mechanika i stwierdził, że to czujnik położenia wału. Niby wymienił mi te czujniki, ale jak mu płaciłem to powiedział, że jak mi ponownie wyskoczy ten błąd to mam sobie jechać do kogoś kto się zajmuje bmw , żeby mi ustawił synchronizację tych czujników, bo on nie ma do tego sprzętu - kopara mi opadła :-(

Po miesiącu znowu zapaliła mi się kontrolka i nie mam już siły, więc proszę o pomoc

Co do pracy silnika - odpala za pierwszym razem, nie faluje na obrotach, i jeździ bez problemu.

Wczoraj wykasowałem błędy i po 20 km mam to samo - co zauważyłem to przy wciskaniu gazu wskazówka spalania zawsze leci na maksa. Komputer wariuje jeżeli chodzi o pozostały dystans do przejechania - np po przejechaniu 50 m dystans maleje o 2 km , po przejechaniu następnych 500 m dystans rośnie np o 4 km - ogólnie średnio wychodzi dobrze.

http://imageshack.com/a/img673/4606/XEiuLs.jpg

http://imageshack.com/a/img905/3505/YsQFeE.jpg

http://imageshack.com/a/img905/5230/fc3VSd.jpg

Edytowane przez myamek
Opublikowano
Udało mi się wyszukać w necie, że tych czujników się jednak nie adaptuje, i że to jakaś ściema. Czy to prawda?
Opublikowano
Czy ktoś może spojrzeć na te błędy????? Nie chce jechać kolejny raz do mechanika i płacić za nic
Opublikowano

Eh człowieku. Dałeś się wydymać bez mydła. Jedź do normalnego mechanika bmw. Opisz sytuację = poproś o niski koszt usługi i tyle. Może ktoś łaskaw będzie Ci to zrobić tanioo.

Tak to jest jak się oszczędza i robi u jakiegoś idioty. + Niech mechanik BMW sprawdzi czy czasem te czujniki to czujniki od bmw ori, bo jak nie to tragedia.. Nie chcę Cię starszyć, bo może być inaczej.

Opublikowano
Gdybym chciał oszczędzić to mógłbym sobie pluć w brodę... ale jest wprost przeciwnie. Możesz powiedzieć dokładniej o co chodzi - jeżeli te czujniki nie są ori to co wtedy?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktoś może powiedzieć konkretnie co wynika z tych błędów, bo odwiedziłem chyba z 10 mechaników pokazując im te błędy i albo są zdziwieni jakby coś takiego pierwszy raz widzieli , albo każdy snuje inną teorię.
Opublikowano

Podejrzewam że to może być uwalona sonda :P

A takie pytanie, czy jak pokazuje Ci się ta żółta kontrola to auto szarpie bądź coś podobnego?

Opublikowano
Auto wydaje mi się że ma mało mocy na pierwszym biegu. Czasami auto dusi się na wstecznym albo na niskim biegu, na zakrętach (ale rzadko). Ogólnie po za subiektywnym odczuciem spadku mocy na 1-2 to nie widzę , żadnych większych problemów.
Opublikowano

Dzisiaj byłem u mechanika (kolejny magik). Podłączył pod kompa i zczytał te same błędy co ja. Powiedział, że nie wie co.... może być vanos do wymiany...... we wtorek ma mi powykręcać czujniki i posprawdzać.

Czy ktoś mi powie jak można samemu sprawdzić czujniki od vanosa?