Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od której firmy zamienniki polecacie ? Bo też nad dyfuzorem się zastanawiam.

Jeśli nie zmieniasz wydechu na dwie końcówki mój oryginalny będzie na sprzedaż wraz w wydechem M Performance na jedną stronę.

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Od której firmy zamienniki polecacie ? Bo też nad dyfuzorem się zastanawiam.

Jeśli nie zmieniasz wydechu na dwie końcówki mój oryginalny będzie na sprzedaż wraz w wydechem M Performance na jedną stronę.

Wydech niestety właśnie kupiłem, ale jak dasz dobra cenę na dyfuzor to mogę kupić, chyba, że zależy Ci na sprzedaży kompletu. :cool2:

Opublikowano
witus1996 zobaczę jak zdejmę z auta a to zajmie mi jeszcze trochę czasu.

Spokojnie, ja mam odbiór na koniec marca, więc też mam czas :cool2:

Opublikowano
Ostatnio sie dowiedzialem nie oficjalnie oczywiscie ze wydech m performance so 440i to najprawdopodbniej akrapovic, aczkolwiek nikt nie chce tego potwierdzic :) ja bede wymienial wydech na m perf i nie zastanawiam sie nad innym rozwiazaniem ze wzgledu na gwarancje
Opublikowano
Gwarancja nie ma nic do wydechu dyskusja o tym że m performance że to akrapowicz już była na pewno akrapowicz robi do wersji M ale poniżej nikt nie jest w stanie na pewno na to odpowiedzieć
Opublikowano

Chce robić ten tłumik w mg motosport ale mówią że najlepsze efekty są po wymianie downpipe.

No i są dwie opcje.

- downpipe z katalizatorem w cenie 2500 zł (opcja ta wymaga zmainy elektorniki)

- downpipe bez katalizatora w cenie 1500 zł (opcja ta wymaga zmainy elektorniki)

I jak się domyślam przy takiej robocie można stracić gwarancje z bmw? jeśli ma się samochód na gwarancji to tylko sam tłumik wchodzi w gre.

PS:

http://allegro.pl/dyfuzor-bmw-f32-f36-mp-twin-outlet-single-muffler-i6793753980.html

Myślicie że warto taki dyfuzor zakupić?? ktoś pisał że nie ma różnicy w porównaniu do org

na jego aukcji są zdjęcia real i wygląda to ok tylko tamte ma na 4 wyloty.

Opublikowano
Mnie ostatnio jeden serwis w Warszawie powiedział, że te zamienniki słabo pasują, wymagają naciągania. Przy cenie 1200 zamiennik a oryginał w ASO 1800 jednak poszedłbym w oryginał.
Opublikowano
Może i tak jest ale serwisowi bym nie wierzył w sumie co by ci miał powiedzieć że jest lepszy albo taki sam?:D jego interes żeby klienta ociulać
Opublikowano

a tak przy okazji mam jeszcze pytanie jakiej innej firmy polecicie wydech oprócz eisenmann m-peformance i mg motosport jest jeszcze jakaś znana firma za ludzie pieniądze co robi wydech dobrej jakości.

swoją drogą słuchałem wydechu eisenmann w 428i ale tylko na youtube strasznie słabo to brzmi.

Opublikowano
a tak przy okazji mam jeszcze pytanie jakiej innej firmy polecicie wydech oprócz eisenmann m-peformance i mg motosport jest jeszcze jakaś znana firma za ludzie pieniądze co robi wydech dobrej jakości.

swoją drogą słuchałem wydechu eisenmann w 428i ale tylko na youtube strasznie słabo to brzmi.

Remus

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Może i tak jest ale serwisowi bym nie wierzył w sumie co by ci miał powiedzieć że jest lepszy albo taki sam?:D jego interes żeby klienta ociulać

Z tym, że nie było to ASO tylko jeden z bardziej uznanych w światku BMW niezależnych serwisów, którego "wyrok" uznaje się bez dodatkowych pytań ;)

Ogarnięty producent customowych wydechów w PL jak El-Tec czy Przemo-car może powinien ogarnąć temat.

Opublikowano

ja dziś pisałem z mg motosport którzy zrobili tego setki bo w sumie tym się zajmują i dostałem taką odpowiedź co do dyfuzorów z allegro.

"W kwestii dyfuzorów to róźnie mieliśmy i oryginalne mieliśmy i z allegro.

I w cale te z allegro nie odbiegały jakością od oryginału, a nawet były czasem lepsze."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakładałem dyfuzor - zamiennik tajwański z allegro - i mogę powiedzieć, że nie pasuje idealnie i trzeba troche wlozyc pracy w montaz, natomiast po nim jest wszystko ok. Co ciekawe na forach UK narzekąja takze na spasowanie oryginałów.

Pozdrawiam,

P.W.

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie,

Wiem, ze to jak grzech, ale pozwolę sobie odgrzać ten kotlet.

Czy wydechy z 335i dzielą się na fabryczne i mperformance?

Podesłałby ktoś numer części jaką powinienem zastosować do F36 Grancoupe 430i podkreślam 430i.

Zobacz ofertę: BMW F30 F32 F36 F33 335i 435i WYDECH TŁUMNIK NOWY https://allegro.pl/oferta/bmw-f30-f32-f36-f33-335i-435i-wydech-tlumnik-nowy-7931648857

Zobacz ofertę: Oryginał kompletny wydech Bmw 3 i 4 f30 f32 f36 https://allegro.pl/oferta/oryginal-kompletny-wydech-bmw-3-i-4-f30-f32-f36-7834491614

Opublikowano
Oba z aukcji to fabryczne wydechy. Wydech m performance kupuje się oddzielnie u dealera. Ogólnie ja teraz montowałem 440i m performance do 430i i wszystko pasuje bez problemu.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś jakie max koncowki wejdą do dyfuzoru od M-performance?

Druga sprawa, wydech ma koncowki 60mm, jakie nakladki? 60mm czy 63mm kupic?

Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Oba z aukcji to fabryczne wydechy. Wydech m performance kupuje się oddzielnie u dealera. Ogólnie ja teraz montowałem 440i m performance do 430i i wszystko pasuje bez problemu.

Ja tez zamontowalem z 440i - nie do konca pasuje bo wyjscie za katalizatorem (plecionka) jest na obejmę z cybantem, natomiast wydech od 440i jest zakonczony na obejmę płaską. Na ten moment mam przejsciowke ale musze cos z tym zrobić. Brakuje też uchwytu w okolicy skrzyni biegów tj. na wydechu jest miejsce a na aucie nic nie widzę...

Natomiast co wazne nie trzeba kodowac, przepustnice działają. Nie wiem czy miales tez te problemy o ktorych piszę?

• 5 miesięcy temu...