Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów !

Czy uważacie, że silniki nowej generacji wymagają dotarcia, tak jak to było kiedyś ?

Niższe obroty, mniejsze prędkości ? Czy tak należy postępować z nowym autem ?

Jeżeli tak to przez jaki dystans ? Jeżeli nie to dlaczego ?

Opublikowano
Witam Forumowiczów !

Czy uważacie, że silniki nowej generacji wymagają dotarcia, tak jak to było kiedyś ?

Niższe obroty, mniejsze prędkości ? Czy tak należy postępować z nowym autem ?

Jeżeli tak to przez jaki dystans ? Jeżeli nie to dlaczego ?

Bmw zaleca nieprzekraczanie 3500 obr/min i 150km/h. Nawet przy tych wytycznych 6cylindrowiec do najwolniejszych nie nalezy, a 2000km mozna sie "przemeczyc" dla swietego spokoju :)

Pozdrawiam,

Patgor

Opublikowano

O to mi chodziło - tej informacji mi brakowało.

Dam radę 3mać się tego dla dobra słusznej stawy.

Jeszcze raz dziękuję Patgor ! :cool2:

Opublikowano

Dzięki za filmik ... Ale i tak sprawdzę, czy się nie pomylili przed lunchem ;-) za duży ruch w interesie tam u nich ... Gibkość nie ta co w europie...i za dużo rozmów w tle ;-)))

Oby dobrze puknął w tą "tapicerkę" jeden z drugim żeby mi nic nie trzeszczało, bo będzie wojna ... :lol:

• 6 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Przeczytaj instrukcje, jest to jedno z tych zalecen ktore stosowalem we wszystkich moich poprzednich autach (to tak samo jak interwal wymiany oleju) i nie mialem z silnikiem nigdy problemu . Pozniej bedziesz mogl smigac ile fabryka dala i nic sie nie stanie. Moja stara 325i nadal wykrecae 240km/h, a przez niemcy smignie w 5godz. i dwie paczki nie zejda z licznika. A swoj przebieg juz ma. ;)

Pozdrawiam i cierpliwosci.