Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Potrzebuję jakiegoś konkretnego zestawu na przód. Tarcze i klocki mam na wykończeniu więc moje pytanie jakie? Jaka marka jest dobra a od jakiej uciekać. Chciałbym założyć nawiercane nacinane ze względu na teren po jakim jeżdżę potrzebuję aby samochód miał jak najkrótszą drogę hamowania.
Opublikowano

To zacznij od dobrych opon ;)

Tak bardziej serio, to nacinane/nawiercane tarcze to skracają drogi hamowania tylko dają lepsze chłodzenie. Po części to wpływa na drogę hamowania - to fakt, bo przegrzane tarcze kiepsko sobie radzą.

Co to za teren specyficzny, że potrzeba ci krótkiej drogi hamowania?

Opublikowano
powiem tak czytałem duzo opini kupiłem ate podobno najwyrzsza połka tarcz zakłądajac zauwazyłem w e36 zbioernik płynu ATE,serwo ATE ,zaciski napis ATE jak załozyłem ATE PD i płyn zmieniłem hamulce zyleta polecam :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zawsze zakładałem TEXTAR i złego słowa nie powiem. Teraz mam i przód i tył i ręczny wszystko textar, ale nie ceramiczne tylko zwykłe. POLECAM do normalnej jazdy. Nie biją i spoko hamują.
Opublikowano

No właśnie zastanawiam się nad tymi firmami ale też w grę wchodzi zestaw Zimmermanna i Mikoda.

Teraz taka prośba, podajcie mi sklep internetowy w którym mam jakiś większy wybór i dobre ceny.

Opublikowano
Zestawik spoko.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.