Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich ! Dopiero co zarejestrowalem sie na forum prosze o mozliwie szybka pomoc.

Posiadam e46 330ci cabrio z 2002 roku , problem polega na tym ze kilka dni temu zamknelem auto pilotem i do dzisiaj autem nie jezdzilem. Godzine temu chcialem odpalic auto ale akus rozladowal sie do zera i wogole nie reaguje na pilota. Nie wiem co zrobic jestem zdenerwowany na maksa poniewaz umowilem sie na jutro z klientem na ogledziny auta. Wsadzalem kluczyk w zamek bagaznika ale nie idzie go przekrecic , nie chce robic tego na sile bo boje sie ze polamie obudowe kluczyka. Ktos cos podpowie ?

Edytowane przez DrinkenBiren
Opublikowano

Może spróbuj odkręcić listwę bagażnika tam gdzie masz światła tablicy rejestracyjnej i podaj napięcie na przycisk otwierania klapy ?

PS: Jeżeli nie chcesz mieć zamkniętego tematu ustaw temat "330ci Pilna pomoc" Na pewno mniej razi w oczy nas i moderatorów.

Opublikowano

Z tego co wyczytalem zadko kiedy ten sposob dziala ale chyba bede musial sam sie przekonac.

Jestem blady w temacie majsterkowania to calkowicie nie moja dziedzina ale wyczytalem tez

Ze mozna podac prad na przewod alternatora ? Oczywiscie jakos od spodu bo maski tez nie idzie otworzyc

Opublikowano
Niech mi ktoś wytłumaczy bo nie wiem czy dobrze rozumiem, E46 są naprawdę tak skonstruowane, że jak padnie akumulator to nie da się otworzyć auta po prostu kluczykiem?
Opublikowano

Tez mnie to dziwi ale faktycznie jest niezle pipi rifi pod tym wzgledem.

Zamka w klapie przekrecic nie idzie a zeby wyciagnac zaslepke od klamki trzeba rzekomo to zrobic od wewnetrznej strony drzwi. Tragedia

Opublikowano
Niech mi ktoś wytłumaczy bo nie wiem czy dobrze rozumiem, E46 są naprawdę tak skonstruowane, że jak padnie akumulator to nie da się otworzyć auta po prostu kluczykiem?

Swoją i jedną i drugą otwieram i pilotem i kluczykiem

Opublikowano
Poczytałem z ciekawości i piszą, że jeżeli masz światła pozycyjne włączone to możesz wyjąć żarówkę klapy bagażnika i dać minimalne napięcie po 30-60 sekundach centralny powinien załapać. Nie miałeś oznak padającego aku wcześniej ?
Opublikowano
No ja właśnie też i stąd moje zdziwienie. Chyba, że chodzi o to, że samo przekręcenie kluczyka nie otwiera zamka w ogóle tylko daje sygnał na centralny a ten wysyła go do wszystkich czterech aby się otworzyły.
Opublikowano

Mało rzeźb widziałeś w swojej karierze?

:D

Z tym podawaniem prądu na złączki światła w klapie to bym uważał, bo nie zawsze to działa tak fajnie jak by wynikało z internetów ;).

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Swoje wiem i widziałem, ale do statusu doświadczonego w tym temacie mi daleko. Dziwię się, bo to nie pierwszy taki przypadek na forum. Zatem co? Drzwi od Anglika bez wkładki? A może bardziej hardcorowo i wkładka jest w drzwiach po lewej? :D

Opublikowano

Swoje wiem i widziałem, ale do statusu doświadczonego w tym temacie mi daleko. Dziwię się, bo to nie pierwszy taki przypadek na forum. Zatem co? Drzwi od Anglika bez wkładki? A może bardziej hardcorowo i wkładka jest w drzwiach po lewej? :D

A co powiesz na to - żadnej wkładki?

Nie nabijam się, mówię poważnie. Dwa razy miałem taką akcję - wpada ziom i "ratuj, auto pod domem, nie mogę otworzyć bo aku zdechło". No to ja za klucze i rura do wozu. A na miejscu konsternacja, bo auto nie ma wkładek w drzwiach. I co zrobisz? W e46 jeszcze tego nie miałem, ale E36 otwierałem lisim ogonem - ciąłem bolec maski, bo szyby oryginalne i szkoda było tłuc. W golfie tłukłem szybę, bo podawanie prądu na żarówki nie zadziałało.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.