Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki maly problem bo padl mi silniczek valvetronica i bede go wymienial sam i chcialbym sie dowiedzec krok po kroku jak go wymienic dodam ze adaptacje inpa zrobie czy jakies blokady beda potrzebne.Moje bmw to e90 318i 129km z gory dziekuje
Opublikowano

odkręcasz wszystko aż dojdziesz do pokrywy zaworów . Odkręcasz ten plastikowy szajs ( pokrywa zaworów ) i od wewnątrz masz dwie śrubki na nich trzyma się cały silnik valvetronica .

Nie potrzebujesz żadnej blokady - po tym musisz ino to dobrze zaadoptować .

Robota na dwie godzinki :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam mam taki maly problem bo padl mi silniczek valvetronica i bede go wymienial sam i chcialbym sie dowiedzec krok po kroku jak go wymienic dodam ze adaptacje inpa zrobie czy jakies blokady beda potrzebne.Moje bmw to e90 318i 129km z gory dziekuje

Jesteś pewny co do możliwości adaptacji INPĄ?

Opublikowano

Hej.

Napisz proszę jeszcze trochę jak programowałeś inpa .

Z tego co wiem to można tam skasować wszystkie adaptacje - sondy , valvetronic i czujniki spalania stukowego .

Jest tam też zakładka aby wychylić max na dół czy do góry - to jest to programowanie ? Po skasowaniu adaptacji przy użyciu - kasuj wszystkie adaptacje , auto uczy się wszystkiego na nowo samo .