Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Szybki temat, jestem po zmianie kloców ale nie mam skasowanego serwisu i pokazuje mi cały czas że auto na podnośnik i wymiana klocków.

Wcześniej mogłem wejść w menu i sam podać stany licznika przy jakich ma się pojawiać serwis ale po tym jak jakiś mądry gość przeleciał mi

system Disem zablokowała się ta możliwość , tak samo jak teraz mam tak że przy włożeniu kluczyka i odpaleniu system zawsze woła o płytkę NAVI.

Co można z tym zrobić ?

Mam kabel i INPA może coś mogę sam podziałać ? Aczkolwiek ta INPa sami wiecie jaka , coś działa coś nie .

Opublikowano

Wcześniej mogłem wejść w menu i sam podać stany licznika przy jakich ma się pojawiać serwis

No nie wydaje mi się byś miał wcześniej taką możliwość w przypadku serwisu klocków - raczej nie a nawet na pewno nie.

Tej metody próbowałeś?:

Pamiętaj że z klockami trzeba wymienić czujnik zużycia.

Co do navi to spróbuj tak:

Włóż płytkę, wybierz jakiś cel niech sobie wczyta trasę, następnie anuluj prowadzenie do celu, wyjmij płytkę - powinno pomóc.

arti200. Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym chętnie skasował termin wymiany płynu hamulcowego bo dawno wymieniłem ale u mnie myk z kasowaniem z poziomu zegarów nie działa, a INPA po niemiecku i leże. :(
Opublikowano
Ja bym chętnie skasował termin wymiany płynu hamulcowego bo dawno wymieniłem ale u mnie myk z kasowaniem z poziomu zegarów nie działa, a INPA po niemiecku i leże. :(

a kasowałeś na początku przebieg "od ostatniego tankowania". Czasami nie da się wykasować jak się właśnie nie zacznie od :

1) włączyć zapłon

2) nacisnąć raz skasowanie przebiegu

3) wyłączyć zapłon

. . .

i dalej to już standardowa procedura kasowania serwisu..