Skocz do zawartości

320d wosk jaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wydaje mi się że każdy wosk przyciąga kurz :P albo może się myle

Mylisz się.

• Odpowiedzi 59
  • Wyświetleń 29,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Sołyts ma racje nie każdy przyciąga, syntetyki zdecydowanie mniej przyciagają niż naturalne, coli,

nawet jak go porzadnie wygrzejesz i dotrzesz ultra delkatną mikofibrą nie wiele zmienia... za to jest best buy w tej kategorii ceowej :D

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Mniej przyciąga, ale jednak przyciąga :P Dzieki ze wyprowadziliscie mnie z błędu
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Najlepiej po collim psiknąc jakimś qd wtedy jest dużo lepiej z kurzem :)

:cool2:

Opublikowano
QD BSD Sonaxa da rade?
Opublikowano
  • Członkowie klubu
QD BSD Sonaxa da rade?

Da ale szału nie robi, lepiej weź coś z duragloss-a

Opublikowano
  • Członkowie klubu
QD BSD Sonaxa da rade?

Da ale szału nie robi, z tańszych lepiej weź coś z duragloss-a

Opublikowano
  • Członkowie klubu
QD BSD Sonaxa da rade?

Da ale szału nie robi, z tańszych lepiej weź coś z duragloss-a

Opublikowano
A np meguiars glod wax QD? Mogę go dostać w atrakcyjnej cenie tylko nie wiem czy bedzie okej
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
QD BSD SONAX daje rade jak najbardziej nie ma sensu bardziej przepłacać tak samo jak za lepsze woski, rewelacyjnie wedlug mnie spisuje się #16 cena/jakość mistrzostwo.

eSKa

Opublikowano
Dobra dzieki, zamówiłem BSD :)
Opublikowano
  • Członkowie klubu
QD BSD SONAX daje rade jak najbardziej nie ma sensu bardziej przepłacać tak samo jak za lepsze woski, rewelacyjnie wedlug mnie spisuje się #16 cena/jakość mistrzostwo.

każdemu co mu potrzeba...,

w/g mnie BSD to jeden z najgorszych produktów jaki uzywałem :mad2: , faktycznie auto sie błyszczy po nim jak psu jajca na wiosne,

ale jego trwałość jest żadna i na pewno przed niczym nie chroni :duh: ..., wolałbym juz megsa kupic choć to tez market ...

napisz mi kolego jakie "lepsze" woski uzywałeś i przepłaciłeś? bardzo jetem ciekawy

Opublikowano
  • Moderatorzy
Dziwne masz odczucia po BSD. Ja go nie ubóstwiam bo najgorsza wada to jego "tępość" przy ścieraniu, ale akurat na trwałość w kategorii QD nie odważyłbym sie narzekać.
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Randall na pewno mówimy o sonax brilliant shine detailer? :duh:

jak bedziesz w okolicy WWA to chętnie oddam ... :D

Ja od dłuższego czasu jestem fanem Polishangel-a, nic lepszego jeszcze nie używałem.

Opublikowano
  • Moderatorzy

No tak o tym. Nie potrzebuję, bo mam zapas, ale serio nigdy nie narzekałem na trwałość. Tylko docieranie jest beznadziejne. Zapach za to przyjemny.

Najbardziej z QD lubię Gyeon Cure - to w sumie taki pod powłoki ale robiłem nim jałowe lakiery i wychodzi mega, jest super śliski, pięknie pachnie i przyciemnia lakier.

Opublikowano
  • Członkowie klubu

troche go rozcieńcz na ciemne lakiery z demineralką... rzeczywiście zapach mega też go lubię za zapach też mogę oddać bo nie używam, wolę c2v3 z gtechnic-a bo wygodniej się dociera, choć jak był koncentrat C2 to było to samo mazy itp...

ale to są wszystko sealanty z sio2, w/g mnie na lakierach metalicznych lepiej wyglądaja woski i QD naturalne lub hybrydy, daja cieplejszy odcień i podbijają kryształki w lakierze a nie robią lustro...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Przecież jest to QD więc jaką ma mieć trwałość? Przepraszam,jaką powinien mieć trwałość?

eSKa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

W necie gdy czytam o dbaniu o lakier to głowa peka od ilości opinii. Więc tak na szybko moge Was prosić jaki przyzwoity wosk polecacie do srebrnego lakieru w e46?

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Jako że zbliża się wiosna pomyślałem o zakupie chemi czyszczącej do auta. Mając jeszcze audi używałem glinki Bilt hamber oraz wosku collinite 476. W sumie byłem zadowolony, wosk mógłby utrzymywać się dłużej, ale skończył się. W związku z tym pytanie czy zostać przy glince bilt hamber i wosku collinite czy polecacie może coś lepszego sprawdzonego tak do 150 zł?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam,

Jako że zbliża się wiosna pomyślałem o zakupie chemi czyszczącej do auta. Mając jeszcze audi używałem glinki Bilt hamber oraz wosku collinite 476. W sumie byłem zadowolony, wosk mógłby utrzymywać się dłużej, ale skończył się. W związku z tym pytanie czy zostać przy glince bilt hamber i wosku collinite czy polecacie może coś lepszego sprawdzonego tak do 150 zł?

Coli jest dobrym woskiem, ale są lepsze.

Nie mniej jednak - skoro masz, wolalbym inne kosmetyki.

Jaki kolor auta ?

Opublikowano
Czy posiada ktos wsprzedazy na forum taka glinke oraz wosk i czy bedzie on lepszy od collinite?
Opublikowano
Czy posiada ktos wsprzedazy na forum taka glinke oraz wosk i czy bedzie on lepszy od collinite?

My posiadamy w sklepie - linki poniżej:

- Soft99 Fusso do ciemnych lakierów: https://bestseller.pl/soft99-fusso-coat-12-months-wax-dark.html

- Glinka Żółta ValetPro średnio twarda: https://bestseller.pl/valetpro-glinka-zolta-yellow-poly-clay-bar-100g.html

Kod rabatowy 6% dla użytkowników forum: BMW-KLUB (wpisujesz w koszyku)

Testowałem ten zestaw na różnych autach i odcieniach lakieru, efekt zawsze był super Fusso jest trwalszy niż Collinite , Collinite to naprawde OK wosk sam także go używałem przez jakiś czas, ale czasem warto sprawdzić coś innego :8)