Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, mam pewien problem. Ostatnio zmieniałem poduszki na Meyle HD i co się okazało ? Jedna po miesiącu jest wyrwana i to dość dobrze. Druga jest cała. Zamówiłem nowe lemfordery i co ? Dziś z całą rodzinką jechałem ponad 200 km i dwie prawdopodobne są zerwane. Wszystkie podkładki na miejscu. Zamieszczam filmik, czy u Was też zachowują się tak tylne poduszki ? Jeżeli możecie to sprawdźcie to zależy mi. Pozdrawiam (Film będzie za parę minut)

https://www.youtube.com/watch?v=yMD-gN0rzXg&feature=youtu.be

Opublikowano

może amortyzatory do sprawdzenia?

zawieszenie normalne czy niższe od standardu?

jeżeli normalne to może amortyzator ma krótszy skok(jest przeznaczony do niższego zawieszenia) i zrywa poduszkę przy maksymalnym skoku.

Opublikowano
Sprężyny jakieś trzy tygodnie temu patrzyłem i są całe. Zawieszenie standardowe. Amortyzator też normalny, Kayaba. Mam nadzieje, że to jest po prostu wada tych poduszek co dostałem po ponownym demontażu nie widać aby były zerwane a mimo to latają. W następnym tygodniu przyjdą nowe Lemfordery stare odeślę i zobaczę co dalej. A co do sprężyn będę zamawiał -30/-20 eibach pro kit. Usztywnią auto i zacznie lepiej się prowadzić ? Jakieś minusy ? Przepraszam, że tutaj piszę ale widzę małe zainteresowanie więc może coś powiecie na ten temat.
Opublikowano
Podejrzewam że wina jest po stronie amortyzatorów, ponieważ ja też mam taki problem.wcześniej miałem założone amory bilsteina i nie było problemu z wyrywaniem poduszek a jak tylko założyłem kyb tak już drugi raz mi wyrwalo poduche
Opublikowano
Zobaczymy, zamontuje nowe i mam nadzieje, że te okażą się dobre. Niemożliwe aby po 200 km poduchy poleciały. Na wszelki wypadek domówię jeszcze nowe podkładki.
Opublikowano
Ja najpierw miałem założone jakieś maxgeara to mi wyrwalo je wcale się nie zdziwiłem bo to jakiś shit, a teraz założyłem lemfordera i też mi urwalo oddałem do reklamacji a dostałem nowe.zobaczymy.
Opublikowano
Dokładnie ten sam zestaw. Pewnie Max gear miałeś razem z amorami Kayaba tak jak ja. Może po prostu wada produkcyjna gdyż jak je zdemontowałem nie widziałem pęknięć ani nic a jednak luźno lata. Od początku nie przyszło mi do głowy aby to sprawdzić. No zobaczymy...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam kolegów, mam pewien problem. Zamówiłem nowe poduszki lemfordera i co się okazało ? Chodzą tak samo nowe jak i stare. Zwróciłem uwagę na gumę w środku i mogę palcami ją naginać gdzie w meyle hd to nie występuje. To prawidłowa reakcja ? Ponawiam prośbę o sprawdzenie jak chodzi to u Was. Pozdrawiam.
Opublikowano

u mnie (E86-zawieszenie to samo co w E46),zakładałem już różne poduszki,kyb,lemforder,meyle,jakieś tanie,itd,każda jest inna,mają różne twardości gumy,nawet ich konstrukcja jest różna,ja wymieniałem poduszki ponieważ moje poduszki delikatnie sobie hałasują,chociaż może jestem przewrażliwiony bo mam te poduchy jakiś metr od ucha :) i po prostu je słychać,najlepsze efekty osiągnąłem na oryginałach-są najcichsze,nigdy żadna z tych poduszek nie zerwała mi się,a zawieszenie jest dość twarde.

jak sięgnę pamięcią to przez ostatni rok wymieniałem w dwóch E46 poduszki tylnych amortyzatorów bo przyjechały z wyrwanymi,w obu przypadkach założyłem kyb i jeżdżą do dzisiaj.

raz miałem przypadek że w lemforderze guma się kręciła w środku,nie była zwulkanizowana z resztą poduchy,ale to był chyba wypadek przy przy pracy firmy lemforder :shock:

Opublikowano
Obejrzyj sobie mój film w pierwszym poście i powiesz czy u Ciebie też tak chodziło. Może po prostu za lekko skręciłem. Nowe chodzą identycznie i w tym problem! Teraz pytanie czy kolejna partia made in china czy one po prostu tak działają.
Opublikowano
zdecydowanie nie,u mnie aż tak nie chodzą,ruch samej poduszki (gumy) jest ledwo zauważalny,bez względu na producenta poduszki,w tych e 46 też chyba aż tak nie pracowaly,może to wskazywać na zużyte amortyzatory (nie tłumią), spróbuj znaleźć kogoś w okolicy kto ma e46 i porównaj,albo załóż inne amortyzatory,wymiana to nie jest dużo roboty.