Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktos wie do czego sluzy ten test? Dokaldnie wyswietla sie w nim KVBR 1000, ale ja przestawilem na 998 i nie wiem czy to ma jakis wplyw na cos i jak do cholery wrocic do 1000???? Dodam ze mam duzego kompa i ze szukalem na forum ale angielsko jezyczny opis dalej nie wiele mi mowi :/ Znaczy rozumiem to, ale mi sie jakos to samo nie ustawia. Prosze o wypowiedz kogos kto sie na tym zna.
Opublikowano
Mam wydrukowany opis funkcji (bylo ze 3 dni temu na forum :wink: ) i pod 20 jest opis: ''korekcja pojemnosci zbiornika"
Opublikowano
Mam wydrukowany opis funkcji (bylo ze 3 dni temu na forum :wink: ) i pod 20 jest opis: ''korekcja pojemnosci zbiornika"

Tez tak myslalem ale jednak w E38 E39 sprawa wyglada inaczej: jest to korekta wskazań ekonomizera i średniego zużycia, nawet kiedys ktos mnie poprawil :roll:

podaje link do opisu testu 20 w E38 i E39 - po angielsku ale idzie sie polapac

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=23268&postdays=0&postorder=asc&start=15

PZDR

Opublikowano
No tak , ale moze mi ktos wytlumaczyc jak mam to przestawic do 1000 spowrotem, bo z tekstu angielskiego wynika ze to sie samo ustawia a u mnie nie niestety!
Opublikowano

Witam i tlumacze.

Wartosc 1000 to wartosc wzorcowa dla ktorej OBC powinien wskazywac faktyczne zuzycie paliwa. Jesli jednak jest inaczej, tzn. zuzycie jest mniejsze lub wieksze niz wskazuje OBC nalezy je skalibrowac - tzn. utawic odpowiednio, wartosc mniejsza lub wieksza od 1000.

O ile to juz mnie prosze nie poytac. Trzeba samemu doswiadczalnie okreslic.

Kalibracja ma rowniez inny pozytywny skutek. Zaslyszalem to kiedys u znajomego.

"Mozesz tak skalibrowac wskazanie, ze zuzycie bedzie na poziomie samochodu malolitrazowego, hee. Ale po co? Odpowiedz - zona sie nie denerwuje, heee.

A teraz odpowiedz jak powrocic do wartosco 1000.

Sprawa jest prosta.

Skoro po wcinieciu danego przyciku (jeden z przyciskow pod zegarami)wartosc zaczela spadac z 1000 do 999, 998, 997.... nalezy go dalej wciskac, az wskazanie osiagnie wartosc minimalna np. 978 (nie wiem jaka jest dokladnie) po czym przeskoczy do wartosci max. np. 1023 ( podobnie nie pamietam wart max). Wciskamy dalej wspomniany przycisk , az zejdziemy do oczekiwanej wartosci 1000.

Pozdrawiam

GO NAVY...
Opublikowano
udalo mi sie powrocic do wartosci 1000, faktycznie schodzisz w dol ale jedno klikniecie przycisku powoudje zchodzenie z jednostek a dluzsze z dziesaitek :)