Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

dzis zmieniaalem klocki a przy okazji i czujniki ich zuzycia w moim touringu z 2001 r. I tutaj niespodzianka posiadam tylko jeden z tylu w prawym kole. I tutaj pytanie czy jest mozliwosc ze posiadam tylko jeden czy moze poprzedni wlasciciej cos zmajstowal i go usunol. Dodam ze nie ma w okolicy przednich kol zadnego wolnego kabla ani wtyczki.

Opublikowano
Bankowo coś masz za kombinowane, jeden czujnik zużycia na koło,tak chyba powinno być,już nie pamiętam jak było u mnie bo klocki zmieniałem dawno temu. Poprzedni właściciel może chciał zaoszczędzić na klockach i czujnikach i pozbył Się ich. Bankowo powinieneś mieć czujnik z przodu oraz z tyłu
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Ogolnie to z tego co wiem to jest wlasnie po przekatnej prawy tyl lewy przod. A wiecie moze ktoredy ida rzewody od tego czujnika... to moze sciagne nadkole i poszukam ... bo w nadkolu procz czujnika abs u brak po nich sladu a zaden blad mi sie ne swieci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A w tej czarnej skrzyneczce co jest łączenie czujnika ABS nie masz schowanego kabelka?

A co do czujek to potwierdzam, prawy tył i lewy przód.

Opublikowano
Problem wlasnie w tym ze w skrzyneczce procz czujki od abs nic nie ma nawet na zewnatrz w nadkolu nic nie widac. Dziwie sie tylko ze mimo ze nie ma czujnika z przodu to komputer tego nie wykrywa jako blad.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo ktoś po prostu uwalił kawałek wiązki i skręcił przewody razem, pytanie tylko w którym miejscu ciachnął kabelki.
Opublikowano
Koledzy wlasnie wracam z garazu ... sytuacja opanowana. Rzeczywiscie jak ktos zasugerowal, moj poprzednik urwal gdzies kabel i polaczyl dwa przewody aby zamknac obwod. Na szczescie mialo to miejsce zaraz pod ta czarna puszeczka z wtyczka od czujnika abs.... przewod przykleil izolacyjna do przewodu od abs.... ja tylko przerobilem wtyczke polaczylem odpowiednio przewody... no i czujniczek dziala. Dzieki za podpowiedzi