Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie - jaki klej użyć do boczków drzwi. Chce skleić panel z tapicerką oraz górny panel (ten wzdłuż szyby) do całego boczka. :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

Ja natomiast w moim coupe kleiłem panele boczne takim klejem do spojlerów. Poodrywały się od zamykania drzwi, a dokładnie trzaskania i poszedłem do firmy, gdzie wklejają szyby i facet mówi, że to jest najlepsza sprawa do takich połączeń, bo jest elastyczny i bardzo dobrze łączy się z szorstkimi powierzchniami. I faktycznie, skleiłem i klej jest elastyczny i od powierzchni odtłuszczonej oderwać się nie da, prędzej się rozerwie, ale gumę nie tak łatwo rozerwać. Dodatkową zaletą jest to, że powierzchnie klejone nie muszą dolegać, bo klej wypełnia szczeliny. Coś jak silikon, ale nie da się odkleić. Wada to schnie cały dzień, a elementy trzeba wtedy unieruchomić. Kolor jest czarny.

Jakby cię zainteresował to znajdę w garażu tubę i podam ci nazwę.

Opublikowano
Witam kolegow ja w mojej beti kleilem boczki klejem o nazwie "silka-fleks"czy cos takiego jest to klej do szyb zadna sila tego nie rozkleji.Trzyma sie bardzo dobrze a mam do was takie pytanie gdzie moge kupic material do obszycia tego srodka w boczkach bo sie troszke poprzecieral w niekturych miejscach.W okloicach warszawy oczywiscie.
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.
Opublikowano

Kiedys kupilem klej firmy BOLL w tubce takiej jak silokon (kolor opakowania bialo-zielony) jest naprawde rewelacyjny klei wszystko poczawszy od szyb po plastiki, dreno , metal itp.

Szybe kleilem nim ok 2 lata temu i trzyma dobrze.

Kupisz go w dobrze zaopatrzonym sklepie motoryzacyjnym chyba za 25zl albo 30zl nie pamietam dokladnej ceny

Opublikowano

asek 22

wiem,że klej do szyb jest :cool2: -sam sprawdziłem,kupiłem unifix :!: w tubie jak silikon-kleiłem prowadniczkę z szybą w przednich drzwiach,to co zostało wykorzystałem do złapania uszczelek i TEŻ PODKLEJENIA TAPICERY DRZWI oraz tych kratowniczek co w e32 dają nawiew kanałami przy szybie jak mi ich nóżki popękały

A KLEJ-NAZWĘ-OD KANAPA WŁAŚNIE POTRZEBUJĘ DO POSUFITKI

Opublikowano
Każdy klej tego typu będzie dobry. Musi wypełniać szczeliny i być elastyczny po zaschnięciu, żeby nie pękał od wstrząsów. Należy tylko odpowiednio odtłuścić powierzchnię.
Opublikowano
a jak odkleić od boczków drzwi - płaty z "welurem" - chce zamienić sobie boczki - ale nowe mam z otworami na korbki i chce przekleic sobie swoje stare bez otworów. TYlko nie wiem jak to odkleić. :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

Witaj Jaca. klej się zwie: HELMICAR 17020 SPRUHKLEBER producent FORBO polski opis: klej w spreju do klejenia różnych materiałów 500ML.

Naprawdę godny polecenia do materiałów oczywiście , gdybyś miał problemy z zakupem napisz na prv. a wyśle Ci za pobraniem , koszt ok 25zł. ale nie dam sobie ręki za tą cenę uciąć bo kupowałem go dośc dawno.

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano
Serdecznie witam kolegow.KANAP gdzie kupowales ten klej o ktorym piszesz bo u mnie nie mozna go dostac :modlitwa: Jak pytalem sie w paru sklepach to osoby sprzedajace wywracaly oczy jak bym mial kupic cos z MARSA :duh: Jak bys mial mozliwosc to podaj namiary na dystrybutora tego cudownego specyfiku POZDRO KAROL :mrgreen:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

Ok. Karol.

Ja tego kleju używam głównie do klejenia szablonów papierowych do elementów drewnianych , ze względu na to że jest w spreju i fajnie się nakłada na duże powierzchnie, ale jak pisałem powyżej do tapicerki w Capri nadaje się świetnie. Możesz mieć problemy z kupnem tego kleju bo ja kupuje go w specjalistycznym sklepie STOLARSKIM , ale masz tu pełną nazwę i tel. do tej firmy - importera i dystrybutora tego kleju-gdzie ja go kupuje

Firma GABER z siedzibą w Dobrodzieniu - miasto stolarzy-

tel: ( 034) 375 50 53

Widze że nikt nie chce dać mi zarobić :twisted2:

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano
witaj KANAP.namiar na gosci skuteczny ale z jedna flaszka nie bardzo chca sie bawic jak bys byl taki mily i serdezny to prosil bym cie o pomoc w zakupie :modlitwa: adres wysle ci na priwa.pozdrawiam i serdecznie dziekuje :cool2:
NIE MA JAK 192 KM