Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeżeli kolega ma nowe tarcze,które biją to na pewno taniej wyjdzie mu przetoczenie niż zakup kolejnego kompletu.no ale kto bogatemu zabroni...

Właśnie o to chodzi, że jak kolega ma nowe tarcze, które się skrzywiły to może je reklamować i dostanie zwrot kasy - jak je przetoczy to reklamacja nie będzie możliwa. A skoro tarcze raz się skrzywiły to na 90% po przetoczeniu wykrzywią się ponownie.

arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano
Mi po przetoczeniu spece z ATE bez problemu uznali gwarancję ;) Pytałem mechanika przed przetoczeniem czy nie będzie problemu z reklamacją, stwierdził że głąby tam pracują i mam być spokojny - miał rację :) W zasadzie sam zabieg toczenia pomógł na chwilę, tarcze krótko po zabiegu zaczęły bić ponownie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeżeli kolega ma nowe tarcze,które biją to na pewno taniej wyjdzie mu przetoczenie niż zakup kolejnego kompletu.no ale kto bogatemu zabroni...

Właśnie o to chodzi, że jak kolega ma nowe tarcze, które się skrzywiły to może je reklamować i dostanie zwrot kasy - jak je przetoczy to reklamacja nie będzie możliwa. A skoro tarcze raz się skrzywiły to na 90% po przetoczeniu wykrzywią się ponownie.

jeżeli może zwrócić to pewnie,że masz rację :cool2:

Opublikowano
Ja swoje /zimmermann/zwróciłem bez problemu po przejechaniu ok 400 km, dostałem zwrot kasy kupiłem tarcze oryginalne i jest OK.
arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano
czy TEXTAR lub jakiś inny producent daje gwarancje,że zakupione od nich tarcze leżakowały i nie to będzie powodem bicia?

wywalanie kasy to jest na nowe tarcze i inne elementy,gdy usterkę można usunąć mniejszym kosztem. przede wszystkim zanim tarcze zostaną przetoczone na aucie diagnosta sprawdza czy w ogóle jest na nich bicie.jak nie ma to nie przetacza,więc nie wiem o jakim wywalaniu kasy w tym wypadku jest mowa??? a jeżeli kolega ma nowe tarcze,które biją to na pewno taniej wyjdzie mu przetoczenie niż zakup kolejnego kompletu.no ale kto bogatemu zabroni...

nie mylcie też przetaczania tarcz zdemontowanych z przetaczaniem tarcz na aucie. moim zdaniem jedynie ta druga opcja ma jakikolwiek sens.

TextAr to powazna firma . Wiele razy mialem i nigdy nie bylo probleow biciem .. raz mialem ate i raz cos innego ... cena tez ok :cool2:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam,

Jestem winny odpowiedzi na problemy, ktore opisalem. Wybralem sie do BMW kliniki w Opocznie i tam panowie stwierdzili, ze winne sa tuleje wahacza z przodu, ale tego od strony kabiny (taki w ksztalcie banana). Poniewaz do Opoczna mam kawalek, wymiane zrobilem lokalnie. Faktycznie tuleja od strony kierowcy byla lekko uszkodzona - wyrazne pekniecia gumy - jeden drobny kawalek nawet wylecial. Poki co przetestowalem w krotkiej trasie, ale juz teraz auto hamuje wyraznie bez problemow i bez bicia. Wybieram sie w dluzsza trase, wiec to bedzie prawidziwy test.

Dzieki wszystkim za chec udzielania sie w watku, pomoglo mi to zawezic obszar poszukiwan. :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy w Krakowie jest zakład , który dobrze toczy tarcze na pojeździe, bez ich demontażu. Bardzo proszę o jakiś adres, wujek Google nic nie pokazuje lub słabo zbyt niecierpliwie szukam

Tarcze mają przejechane około 10tys i były te z górnej półki. Musiałem gdzieś coś zalać gorący metal i się zwichrował

Opublikowano
Bicie może być rownież spowodowane poprzez tylne tarcze hamulcowe. Szczegolnie jesli ktos założy nowe klocki na stare tarcze z rantem.
Opublikowano
Bicie pojawiło się po zalaniu tarcz, a s,a prawie nowe bez nawet najmniejszego rantu wiec mi żal wywalać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bicie pojawiło się po zalaniu tarcz, a s,a prawie nowe bez nawet najmniejszego rantu wiec mi żal wywalać

polecam przetaczanie na aucie. poszukaj na google kto to robi w twoim mieście.