Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wtam! założyłem już jeden temat w dziale blacharsko-lakierniczym, ale nie dostałem satysfakcjonujących odpowiedzi(mam nadzieje ze nie dostane bana za drugi tema)

Czy jest sens kupić tą e30 którą możecie zobaczyć na zdjęciach które wysyłam. Wiem, że nikt z was nie jest wstanie sprawdzić w 100% stanu po zdjęciach, ale jakie jest wasze zdanie. Cena ok 2.500 zł, ile ewentualnie mniej więcej mogą kosztować części i robocizna w warsztacie. Za plus przemawia na pewno pierwszy właściciel, oryginalny przebieg 190000tys. oraz idealny stan wnętrza. ew. jaka cena jest rozsądna :) Pozdrawiam i proszę o odpowiedz

http://i59.tinypic.com/2a977h1.jpg

http://i60.tinypic.com/im5a9w.jpg

Edytowane przez stonedbunny
Opublikowano
Wtam! założyłem już jeden temat w dziale blacharsko-lakierniczym, ale nie dostałem satysfakcjonujących odpowiedzi(mam nadzieje ze nie dostane bana za drugi tema)

Czy jest sens kupić tą e30 którą możecie zobaczyć na zdjęciach które wysyłam. Wiem, że nikt z was nie jest wstanie sprawdzić w 100% stanu po zdjęciach, ale jakie jest wasze zdanie. Cena ok 2.500 tys, ile ewentualnie mniej więcej mogą kosztować części i robocizna w warsztacie. Za plus przemawia na pewno pierwszy właściciel, oryginalny przebieg 190000tys. oraz idealny stan wnętrza. ew. jaka cena jest rozsądna :) Pozdrawiam i proszę o odpowiedz

http://i59.tinypic.com/2a977h1.jpg

http://i60.tinypic.com/im5a9w.jpg

W dniu matury z jęz. polskiego muszę się wtrącić...

Takie auto z przebiegiem 190 milionów kilometrow za 2,5 miliona złotych .... lekka przesada :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2500?? Co to za silnik? Jeśli jest to w dobrym stanie m20b25, ze wspomą, elektryką i klimą to warto brac, bo nei stracisz. Maska, błotnik, pas przedni, pewnie chlodnica obudowa filtra powietrza, reflektor, zamek maski to jest to co widać masz ok 1 tyś lekko, plus ew, malowanie jak nie trafisz w kolorze. Nie wiadomo co pod, by podłużnica nie dostała, czy wóżek się nie przesuną i takie tak. Jesli jest to jakieś m40, bez wyposażenia to moim zdaniem niech właściciel tego cuda sam się buja z tym .

PZDR>

Opublikowano
Odpuść sobie.Ja miałem podobny problem koszt remontu 6300zł .Wlazłem na taką minę,że do dziś tego żałuje.W końcu znalazłem fajne e34 i musiałem sprzedać e30 za śmieszne pieniądze /2700zł/bo kupcy kręcili nosem na auto powypadkowe.Fakt,że miałem golasa z m40b18 i to bez wspomagania , może dlatego nikt więcej kasy nie chciał dać :?
Opublikowano
Niestety nie mam teraz zdjęć, może za niedługo uda mi się zrobić to wstawię. Wnętrze jest w dobry stanie, ale to są zwykłe fotele :) ani to kubełki ani skóra :D
Opublikowano
Odpuść sobie.Ja miałem podobny problem koszt remontu 6300zł .Wlazłem na taką minę,że do dziś tego żałuje.W końcu znalazłem fajne e34 i musiałem sprzedać e30 za śmieszne pieniądze /2700zł/bo kupcy kręcili nosem na auto powypadkowe.Fakt,że miałem golasa z m40b18 i to bez wspomagania , może dlatego nikt więcej kasy nie chciał dać :?

Kurcze, może faktycznie nie ma co się napalać. Podobał mi się bardzo ten samochód z racji własnie jego historii którą dobrze znałem i wydawało mi się , że naprawa nie przekroczy 2tys; ale skoro większość mówi, że nie warto to muszę to głęboko przemyśleć :)

• Zarejestrowani
Opublikowano

To jest coupe, czy sedan? Wygląda mi na sedan... Jeśli masz możliwość taniego zrobienia tej blacharki i chcesz mieć takie auto (z tym silnikiem itp.) to można rozważyć. Ale jeśli to sedan to cena moim zdaniem jest zdecydowanie za duża - auto nie ma niczego co mogłoby skusić (no może poza siedzeniami jeśli faktycznie są w tak dobrym stanie). Ale komplet nieprzetartych zwykłych siedzeń można jeszcze dostać w cenach poniżej 1000 zł więc to jeszcze nie jest aż tak duży rarytas.

A co do historii - historia mogła być fajna do czasu wypadku ;) Teraz to ona jest już niewiele warta.

Opublikowano

tak sedan, ogólnie chciałem w niej zrobić ładną polerkę, obniżyć, wstawić fajne felgi i powozić się trochę na weekend, na pewno nie miał by być to samochód do codziennej jazdy bo do tego służy mi całkiem inny sprzęt :)

something like that :

http://i28.photobucket.com/albums/c233/ecuastyle84/P1010945.jpg

• Zarejestrowani
Opublikowano

No właśnie... nawet felg nie ma ;)

Jak jesteś w stanie naprawić je za rozsądną cenę... to czemu nie. Największym plusem tego auta jest to, że masz je pod nosem - czyli nie będziesz miał problemu z dokładnym jego sprawdzeniem. Zbadaj newralgiczne punkty.... jeśli do tego jest zachowana w oryginalne to ratuj je i się nim ciesz :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dobrze sie potarguj napewno ci coś opuści z ceny :cool2:
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)