Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moja E60, a mianowicie gdy auto się nagrzeje do temperatury 90 stopni to zaczyna na wolnych obrotach przerywać, oraz do 1.5 tyś obrotów szczeka dosłownie, ale znowu jak jest zimna to nie szczeka i równo chodzi. Tak samo jak włączę mocno ogrzewanie i się silnik trochę schłodzi to też nie ma żadnych objawów. Dodam że auto nie traci mocy, oraz nie kopci, jedzie normalnie. Jak włączę klimatyzacje i silnik dostanie obciążenie to łapie równe obroty a dalej szczeka do 1.5 tyś obrotów. Styki na listwie wtryskowej zostały wyczyszczone, bo często to też przez nie są takie objawy, ale nic to nie dało, problem dalej jest i nie mam pojęcia co to może być. Komputer pokazuje błąd Przepływki, EGRU ale był on czyszczony, oraz 2 spalone świece żarowe. Z góry dzięki za pomoc:)
Opublikowano
Po wymianie robisz adaptacje przeplywki i sondy.Dis prowadzi za reke
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Przepływomierz wymieniony, oraz zawór EGR. Adaptacja zrobiona tak jak kolega pisał. Jest trochę lepiej, ale dalej ma objawy, trochę mniejsze, ale są:( Ma ktoś jakiś pomysł co może być jeszcze przyczyną? Z góry dzięki :)