Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam panowie takie pytanie do uzytkowników, czy ktos z was jezdzi na takich oto oponkach

http://www.opony.com.pl/opony/opony_producenci2.asp?model=D%20300%20SPRINT&producent=Dayton&rozmiar=225/55R16&rodzaj=osobowe&pora_roku=letnie&link=

Jak sie spisuja itd. Bo mam takie w kupnie taki komplecik w bardzo bardzo atrakcyjnej cenie :)

miałby jezdzic w mojej e39 530d

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

niestety o tych oponach nie moge Ci nic powiedziec. Natomiast ostatnio zanabyłem takie:

http://www.opony.com/opony/49425_firestone_tz200.html

w rozmiarze 225/55/16 i jestem bardzo zadowolony. Znacznie tansze niz "prymasy" na ktorych jezdzilem w kilku autach. Trzymaja pierwsza klasa na suchym i mokrym a przede wszystkim sa ciche. Po zimowych Pirelli juz liczylem koszty wymiany lozysk kół i wału a wystarczyło tylko zalozyc porzadne kapcie.

Tak wiec jesli sie nie zdecydujesz na te daytony, to F-TZ200 mozesz brac w ciemno ;)

dodam, ze profil 55 ma rant ochraniajacy krawedz felgi oraz szersze modele (np 225) wygladaja jak ta z fotki po prawej stronie (dodatkowe wyzlobienia miedzy tymi skosnymi klockami bieznika)

pozdrawiam

t.

Opublikowano

ja mam w kupnie uzywki dayton w super stanie prawie jak nowe z bieznikiem 7mm komplecik za 400zł dlatego pytam o nie na forum :)

Nowych raczej nie mam zamiaru kupowac bo to sie nie opłaca

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Taka cena to faktycznie okazja. Jednak nim zaplacisz zabierz je do wulkanizatora i sprawdz czy czasem ta opkazja nie jest gdzies przytarta.

Nie ma nic gorszego niz prawie nowe bijace oponki.

Kiedys zrobilem tak jak Ty, ale od tamtego czasu tylko nowe.

Pozdr

GO NAVY...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj :D

Cena jest dobra ale jeśli sprzedający na to pozwoli spróbuj je założyć na koła przejechać się - rozwinąć prędkość przyjamniej do 150 km/h :wink:

Zwróć uwagę na to czy nie biją , czy nie ściąga Cię na jakąś stronę oraz na głośność - mogą mieć z pozoru głęboki ale nierówny bieżnik - co będzie przejawiało się wkurzającym na dłuższą metę hałasem toczenia .

Cena nie bierze się bez powodu - ten kto sprzedaje nie jest głupcem chyba , że naprawdę nie są mu już potrzebne bo np. kupił większe felgi , etc.

Jeżdziłem często na używanych oponach i tylko kilka razy trafiłem na idealne egzemplarze pod każdym względem - nie tylko bieżnika

Pozdrawiam ciepło i udanego testu

MarioBigRed

Opublikowano
A mi sie wydaje ze ktos dlatego chce je sprzedac z powodu ze to wlasnie Dayton. Kupil i pewnie doznal szoku, slyszlem opinie ktore odradzaja kupowania opon tej firmy. Nie wiem czemu je odradzaja, ale w kazdej plotce jest troche prawdy. Sam smigam na DUNLOP SP01 225/55R16 i jestem z nich zadowolony. Moze jak chcesz kupic uzywki to rozejrzyj sie jednak w innych firmach, mysle ze w 500zl zamkniesz sie i tak.
Opublikowano
z tego co gosciu mówi to miał je w alfie i na wybojach dobijała i ocierała o nadkola. Pogadam z nim jak da mi jakas gwarancje że beda oki to chyba sie skusze

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

ja kupilem ostatnio

http://www.allegro.pl/item98244561_225_55_16_95_w_continental_premium_2003r_komplet.html

cena to 599, polecam sprzedajacego i opony. Naprawde bylem negatywnie nastawiony do uzywanych opon (kupilem takie po raz pierwszy) naprawde nie zaluje. Sprzedajacy mowi jak jest i zgadza sie na zwrot w przypadku problemow jakosciowych.

Poza tym cena za te daytony prawie nowe 4 sztuki w cenie jednej torche mi nie pasuje...

Pzdr,

Artur
Opublikowano
miałem takie continentale w poprzedniej BETTI 325tds i były oki, nawet jeszcze je mam bo poszła na zimach i innych letnich. Wiec jak ktos chce to mam pare 205/60 r15 maja koło 4-5mm bieznika może wiecej musiałbym sprawdzic

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

witam, jestem serwisantem opon i taka jest moja opinia o Daytonach.....

ZDALA OD DAYTONOW!!! w tym roku były jak narazie 3 samochody z kompletem tych opon tej firmy... nie wiem jak te się zachowują ale niższe odmiany, d100 d110 d200... koszmar... Ostatnio kobieta była golfem3 i skomentowała tak : Powiesze za jaja tego sprzedawce, co on mi wcisnął!!!

ja tyle wiem o nich, czyli ogólnie o daytonie

1. Głośne

2. Wysokie opory toczenia

3. twarde, czytaj śliskie na mokrym

czemu właściciel sprzedaje w tak śmiesznej cenie, może sie na ciął!!

Poza tym rozmiar 225/55r16 jest drogi jeśli możesz założyć, 215/55r16, jest tańszy średnia półka 430-450zł, niedawno do 520 e39 zakładałem bo takie sobie klient uwidział i nawet fajnie to wyglądało. (Profiler2)

czy nawet fulde progresso 370zł... Nowa opona to zawsze pewna sprawa...

pozdrawiam

Opublikowano

akurat w moim modelu minimum to 225/55 r16 lub 225/60 r15 :), ale ja mam 16 felgi. niby z tyłu mam jescze z 1mm do wskazników, z przodu nawet wiecej tylko troche brzegi podjechane.

Zastanawiam sie czy nie kupic sobie 17 z oponami a te zjezdzic do konca i zostawic na zimówki. Tylko ze troche boje sie tych 17 na nasze drogi. jak myslicie warto. Wyglad na 100% lepszy, ale czy komfort ????

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Zastanawiam sie czy nie kupic sobie 17 z oponami a te zjezdzic do konca i zostawic na zimówki. Tylko ze troche boje sie tych 17 na nasze drogi. jak myslicie warto. Wyglad na 100% lepszy, ale czy komfort ????

Mam kolegę co ma M5 E39 i ma 17" ślicznie wyglądają i mówi że nie ma obaw co do naszych dróg. 18" to juz przesada ale 17" jak najbardziej polecam.

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

powiedzcie mi jak wyglada sprawa prostowania felg które sa chromowane

Bo mam w kupni 17 AEZ chromowane( przynajmniej tak to wyglada) i jedna ma delikatnie rancik wgiety( naprawde delikatnie)

Czy bedzie trzena cala felge chromowac czy co????

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa