Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od 2 tygodni mam problem z komunikatem przepalonej prawej żarówki stop w e61. Komunikat wyskakuje mi co chwilę na desce i po paru sekundach sprawdzając błędy jest czysto, za chwilę znów i tak na okrągło. Żarówki już wymieniłem 3 różne i ciągle to samo, styki ok, żarówka też jest dobrze wpasowana, nic nie zaśniedziałe..już mi brak pomysłu. Ktoś ma może pomysł jako może być przyczyna?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Nie do końca rozumiem, o które rynienki chodzi. "Odgrzebałem" wszystkie plastiki z tyłu auta, przewody idące od żarówek prowadzą do głównej wiązki i później całośc już idzie do góry... gdzie szukać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie do końca rozumiem, o które rynienki chodzi. "Odgrzebałem" wszystkie plastiki z tyłu auta, przewody idące od żarówek prowadzą do głównej wiązki i później całośc już idzie do góry... gdzie szukać?

zobacz na wtyczki które wchodzą do tylnych lamp tam przegrzewa się masa

w sedamach problemy z tylnym oświetleniem robią łamiące się kable w ramieniu bagażnika , w kombi też kable są załamywane w górnych zawiasach może tam któryś kabel się kończy

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
pewnie masz problem z połamanymi lub przetartymi kablami :D ja miałem to samo tyle ze w kombi sporo problemow mi to sprawiało :cry2: radze dokładnie sprawdzić wszystkie kable, na pierwszy rzut oka może się wydawać ze jest wszystko oki a pod izolacja czeka niespodzianka :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
przelamane lub przetarte kable,tylko ze to sa lampy w blotniku, wiec nie ma tam elementow ruchomych, wiec gdzie sie mogly przetrzec?