Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zamierzam zmienic moja 316 e36 na e39 528i

Mam pytanie co do zawieszenia tej piąteczki . Czy jest wytrzymale czy nie . Bo oprucz tej 316i mam passata b5 to tam w zawiasie jest mnostwo aluminim ktore sie sypie i czy tak nie bedzie rowniez w e39???

A i drugie pytanko co byscie bardziej radzili :

e39 528i czy e36 328i

:twisted:

Opublikowano

Sypie sie jak kazde inne. Jednak jezeli bedziesz dbal i uwazal jakimi drogami sie poruszasz to na pewno troche wytrzyma. Znam przypadek ze e39 540 przejezdzila na 19 felgach okolo 100tys mil i zawieszenie ciagle dobrze sie trzyma.

Gdybym mial wybierac zdecydowanie wybralbym E39

Opublikowano

Na razie zrobiłem 25tys km na 18' po polskich drogach i nic się nie dzieje.

Autem jeżdze po całej Polsce i nie wiedze zużycia na razie :norty:

Zawieszenie jest dobre, na naszych drogach każde się sypie szybciej niż w Niemczech, ale bez przesady, to nie wina auta....

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Mam już trzecie e-39 i muszę niestety stwierdzić, że fatalna trwałość zawieszenia jest podstawową jak dla mnie wadą tego modelu, mocno podwyższającą i tak już nie małe koszty ekspoloatacji. Jakość naszych dróg nie nadążyła niestety za postepem technicznym cywilizowanego świata - większośc nowych aut ma takie delikatne zawieszenia...mam tez dużo doświadczeń z e30 - to się nazywa solidne zawieszenie - 3 razy trwalsze od e39 i do tego 3 razy tańsze w naprawie :)

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]