Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tire pressure, kontkrolka od opon świeci na czerwono. Auto nie ma Idrive, jest to E90 z 2006 roku z silnikiem N52. Obsługując komputer w zegarach manetką, wchodzę w Menu z kontrolką od ciśnienia i tam mam ">INIT" (czyli strzałka, i napis Init) Naciskam na menetce przycisk, strzałka gaśnie i nic się nie dzieje.

Control Check pokazuje dwa komunikaty, pierwszy czerwona kontrolka ciśnienia w oponach, drugi to pomarańczowy symbol żarówki. Żarówki niby wszystkie sprawne a komunikatu która jest uszkodzona, nie ma. Da się to jakoś odczytać w Inpie albo DiSie?

Próbowałem wejść w ten czujnik ciśnienia w Inpie E90 od FALa ale nie dało się połączyć.

Poproszę o jakieś pomysły co dalej działać...

Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Opublikowano

Co do żarówek to mi pisało która jest spalona ale świecily wszystkie. Po wyjęciu żarówki widać było ze juz drucik w niej był przypalony. Wymieniłem i błąd zniknął.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

a tak z ciekawosci, ile pownno sie przejechac zeby czujnik sie skalibrował?

Mam idriva i tam nie wyskakuje zaden komunikat ze kalibracja została zakonczona czy cos w tym stylu...A przy kalibracji czujnikow z komputera diagnostycznego napisane było ze do kalibracji potrzebne jest od 5 do 15 min :shock:

Opublikowano

Wyskakuje jak sie zakończy kalibracja. Po zmianie kół z zimowych zapomniałem zresetować. Za pare metrów wyskoczyła informacja o przebitej oponie. Zatrzymałem sie, zresetowałem i ruszyłem dalej bez żadnego problemu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Ale czy po zakończonej adaptacji jest jakiś komunikat(idrive) parę razy wyskoczył błąd i nie wiem czy robię coś źle czy może czujnik abs szwankuje. Jak wybiorę potwierdź przy kalibracji i ruszam to te napisy jak by przygasają a na dole ekranu status zmienia się na Activ i tyle nie ma żadnego komunikatu że skalibrowane czy co.s w tym stylu