Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy, zakupiłem E60 525 3.0i 218KM 2008r 86000km.

Mam pytanie do właścicieli benzynowych E60.

Jak to jest z tym wskaźnikiem temperatury przy obrotomierzu.

Ile powinno być kresek na zimnym i na ciepłym silniku?

U mnie po odpaleniu zimnego silnik widać tylko 3 kreski....

Z góry dzięki za odpowiedzi

Adam

Opublikowano
ja po przejechaniu 10 km mam 3 kreski wtedy jest idealnie , ale jak mam zimny silnik to tych kresek mam znacznie wiecej tak na oko ze 12
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm... to o co u mnie chodzi?

W modelach po lifcie te kreski nie ruszają się.

Opublikowano
niemam pojecia, ale po odpaleniu powinny te kreski automatycznie pojsc w gore i po rozgrzaniu systematycznie opadac do 3 kresek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poważnie w modelach po lifcie nie ruszają się ?

Poważnie, było już o tym tu na forum.

Opublikowano

Jest jedno rozwiazanie dla polifta jesli sie ma head upa. Trzeba zmienic na mview I wtedy czerwone pole na zimnym jest dluzsze w miare rozgrzania pole czerwone sie skraca.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest jedno rozwiazanie dla polifta jesli sie ma head upa. Trzeba zmienic na mview I wtedy czerwone pole na zimnym jest dluzsze w miare rozgrzania pole czerwone sie skraca.

Nie ma się czym przejmować, to był zbędny bajer który w niczym nie pomagał. W poprzednim E60 miałem uwalone termostaty i temperatura dochodziła do max 75 stopni a te kreski i tak opadały na sam dół tak jak by było 90 stopni.

Opublikowano
Kreski w przed lifci epokazuja tem wody!.Przy 75 do 100 ilus jest temp robocza i beda w jednym miejscu.Tak samo bylo w wskaznikach