Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum (a w zasadzie 2 bo pierwszy został zablokowany :D)

Jeszcze nie mam swojego BMW i szczerze mówiąc miałem bardzo mały kontakt z tą marką.

Szukam dla siebie modelu E93 lub ewentualnie E92, od 2007 roku, z przebiegiem poniżej 100 tys. km i z dobrym silnikiem. Nie chce kupić też golasa więc na dobrym wyposażeniu, ładnej skórze i braku drewna w środku mi zależy. Oczywiście priorytetem jest stan techniczny auta, jego historia, itd.

Biorę pod uwagę samochody sprowadzane, najlepiej bezwypadkowe ale być może po malej przygodzie (wszystko musi być udokumentowane i zrobione naprawdę dobrze). Jeszcze wierzę w bajki dlatego na razie szukam czegoś na polskim rynku :D

Na razie przeszukując oferty na otomoto zaciekawiły mnie poniższe ogłoszenia. Możecie napisać co sądzicie? Na razie kompletnie nie mam rozeznania w cenach takich samochodów więc może te ceny są dużo za niskie jak za takie auta.

http://otomoto.pl/bmw-335-e90-polski-salon-m-pakiet-C36283466.html

Pozdrawiam

Opublikowano

Kiera przy przyciskach starta do wymiany plastik koszt 250 zł

Obszycie oryginalne ? Ja nie mam takiego :|

Nie ma sie co dziwić jak pompa paliwa padła jak sie na rezerwie jedzi .

Sprawdź vin jedz do aso i tyle .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Art. Wartość

Numer podwozia WBAWL71028PX37287

Kod typu WL71

Typ 335I (EUR)

Typoszereg E E93 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji CABRIO

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik N54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 225

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF BLUE SHADOW/ALCANT./ANTHRAZIT (ANAT)

Data prod. 2008-06-19

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2MFA M LM RAEDER STERNSP. 193 M MISCHB. Obr. BMW, st. le. M spr. gw. 193

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S4MGA INTERIEURLEISTEN ALU GLACIERSILBER Listwy wewn. alum. glacier-silber

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE Wysoki połysk Shadow-Line

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S993A MODELLJAHRESCODE Kod dla roku modelu w numerze FG

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano

Nie ma sie co dziwić jak pompa paliwa padła jak sie na rezerwie jedzi .

Akurat to nie wina jazdy na rezerwie, tylko jest tak jak pisze sprzedajacy, w przedliftowych 335i, pompa wysokiego cisnienia czesto sie sypie.

Opublikowano
Osobiscie nie posypała mi sie a mam 135 tys km przejechane ,kiere mam lepsza,nie musiałem nic czyścić ,turbo chodzi super .moze to wina naszych paliw ? Moje auto jezdzilo do 125 tys w DE a to od nowości tu .
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Jestem byłym użytkownikiem tego auta, a własciwie moja zona :)

Sprzedający to niezły bajkopisarz, auto nie jest bezwypadkowe, widzac ogłoszenie na allegro wysłaem do niego taką informacje, ale bez odzewu :D

Auto odbieralismy nowe z Inchape w Warszawie jakos w sierpniu 2008r i było w leasingu (wynajmnie długoterminowym) przez 4 lata, po wykupie jeszcze ok pół roku przez nią uzytkowane i późnie dalej sprzedane, autem jeździła wyłacznie kobieta, a bynajmniej nie zmulająca, auto było pod jej oczekiwania skonfigurowane, taka ciekawostka, po pół roku jazdy miedzy dywanikiem a tunelem przy pedale gazu w dywanie (tym grubym) zrobiła się dziura prawie do blachy długości 7cm, od szpileczek małzonki, nie uznali na gwarancji :)

Auto miało dwie kolizje z oc sprawcy, po około roku, delikatnie przytarty prawy bok drzwi i lekko tylny błotnik (drzwi wymienione, błotnik klepany ) naprawa po wojnach z leasingiem w BMW Smorawiński w Pń,naprawa wysokiej jakości, trzeba oddać, druga kolizja po 3latach jakoś tym razem lewa strona, dosc mocno drzwi i tylny błotnik, drzwi wymienione, błotnik klepany, cały bok malowany i tylny zderzak, naprawa na zlecenie leasingu w firmie Motomarket, tragedia, drzwi nie leza do tylnego błotnika, przy dużych deszczach woda kaloe do środka, 5x poprawiali bez efektu.

Jeśli chodzi o eksploatacje, to niestety bardzo nieudany egzemplaz, ciągle coś się działo w aucie, po dotarciu pomiar na hamowni i wyszło 280KM, auto często szarpało, nie przyspieszało płynnie, łapało błedy i tryby awaryjne, serwis BMW Smorawiński, wymienił turbiny, wtryski, pompe wys cisnienia, cewki, zaworki itd.. i tak cały czas az się gwarancja nie skończyła, masakra.. spalanie min 13,5l nie dało się zejśc poniżej, a czesto jeżdząc w miare dynamicznie, jak na kobiete :wink: ok 16L w miescie. Od ok 65tys km nie było serwisowane w autoryzowanym serwisie, na ok 80tyś km była duża naprawa, hamulce przód tył, amortyzatory, pompa wody elektryczna, dużo rzeczy na ok 12tyś zł. sprzedane zostało z przebiegiem ok 90tys km. Kierownica jest oryginalna i takie wytarcia wygenerowała małżonka :twisted:

Ogólnie w porównaiu do obecnego Z4 na które zmnieniła, z takim samym silnikiem, tylko sportowym automatem, to była jezdząca porażka. W Z4 od nowego, obecnie 100tyś km, po za przeglądami, wymienione zostały tylko amortyzatory przód (adaptacyjne) niestety i pompa wody (padła przy takim samym przebiegu jak w cabrio), silnik chodzi beż zarzutu trzyma moc, płynnie przyspiesza i średnie spalanie ok 11-13,3l kierownica wygląda jak nowa :D W razie pytań prosze pisac na PW, mam chyba ksiązke serwisową od auta, bo jakoś tak została przypadkiem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To tylko udowadnia że OKAZJE NIE ISTNIEJĄ. Patrząc na ogłoszenie e93 w tym silniku i tej cenie już należy nabrać podejrzeń. Poprzednik tylko to potwierdził. Powodzenia w szukaniu.
Opublikowano

@RobsonAL dzięki za info, to bardzo cenny komentarz który pozwoli uniknąć poważnego błedu!

W takim razie szukam dalej..., jeszcze wierzę w bajki ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki RobsonAl, tez sie przez chwile interesowałem tym autem - wlasciciel dziwnie zachowywal sie w rozmowie przez telefon.

Najpierw bardzo chcial mi jak najszybciej pokazac samochód, a potem jak sie przypadkiem okazało, że mozemy miec wspolnych znajomych, jakos auto bylo w serwisie i mial dac znac, ale juz sie nigdy nie odezwał. Temat olalem i teraz widzę, że baaaardzo dobrze. Pozdro!