Skocz do zawartości

BMW e46 320d 150KM. LIFT 2002r. Nie odpala !! ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich, mam mały problem od paru dni z moją 320d nie chce odpalić :( ma swoje humorki raz odpali a raz nie :/ dokładnie to jest tak jak przekręcam stacyjkę na zapłon i słyszę tak jak by jakiś silniczek zaczoł pracować to odpali na strzał a jak nic nie słychać to mogę kręcić i kręcić co to może być wydaje mi się że to moze być pompka paliwowa nie podaje paliwa ale dziwne bo raz działa a raz nie :/ Czekam na wasze opinie Pozdrawiam. Edytowane przez Ricardo87
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja opinia jest taka, że to pompa paliwa, bo powinno ją być trochę słychać. Jest jeszcze pompka podprogowa.
Opublikowano
ale ona odpala jak ma humorki za 5 razem już słyszę jakiś dzwięk jak by z pompki paliwa i zaskoczy czyli spalona nie jest może ma jakieś styki na kablach ??
Opublikowano
Musisz słyszeć pompę pod "dupą" kierowcy po przekręceniu kluczyka. Jest dość dobrze słyszalna :lol:

A w ktorym miejscu ona dokladnie jest i jaki koszt jak bym musial ja wymienic ??

Opublikowano
I jeszcze mam drugie pytanie dzis jadac jakies 5 km oswiecila mi sie kontrolka zebatka z ! Mam automatyczna skrzynie pierwszy raz takie cos sie stalo zgaslo po przerwie okolo 3 godzin jak auto stalo na dworze :/
Opublikowano
A czy wtedy gdy nie odpala to po przekręceniu kluczyka nie świeci się błąd skrzyni i temperatura nie idzie przypadkiem na maxa?
Opublikowano
A czy wtedy gdy nie odpala to po przekręceniu kluczyka nie świeci się błąd skrzyni i temperatura nie idzie przypadkiem na maxa?

Nie nie nic takiego co piszesz

Opublikowano
Gdy zapali się zębatka to skrzynia wchodzi w tryb awaryjmy i jeśli dobrze pamietam są dostepne 2 biegi = auto muł. Musisz podpiąć INPĘ i odczytac błędy. A pompa podprogowa jest pod spodem, obok skrzyni - trzeba zdjąć osłonę skrzyni i potem osłonę pompy i filtra. U mnie wyraźnie ją słychać, najlepiej przy otwartych drzwiach kierowcy.