Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuję zakupić do mojego samochodu czyli coupe 330CI zestaw obniżający sportline B12 od Einbacha, czyli sprężyny czerwone oraz amortyzatory bilstein b8. Ma ktoś doświadczenie przy montażu i jak taki zestaw niski siedzi, szukałem po sieci ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi lub też dobrych zdjęć. Stabilizatory od einbacha już zamontowałem wraz z drążkami lemfordera i rozpórkami od staffa.pl

Aktualnie mam to sportowo dostosowane zawieszenie od BMW czyli brak m-pakietu. Sporotowo dostosowane zawieszenie to krótsze sprężyny czy amortyzatory?

Jeśli by kto był dobry i zmierzył wysokość na takim zestawie na początku i na końcu progu abym mniej więcej wiedział ile to siądzie faktycznie.

Warto coś przy okazji jaki już wszystko będę wymieniał dodać coś do listy jako przy okazji jak już grzebię?

Opublikowano

Wkładałem do siebie B12 prokit i powiem, że sporline bym nie wsadał. Moim zdaniem będzie za nisko.

Będziesz orał podwoziem na głębszych dziurach. No prokicie mi się zdarzyło, więc na sportline pewnie będzie masakra.

Ktoś na forum wsadzał sorttline to może się odezwie.

Zakup sobie łożyska amortyzatorów, na przód i tył oraz odboje i osłony na tył. Najlepiej zrobić temat kompleksowo i zapomnieć.

Opublikowano

Dzięki za poradę, to przy zamówieniu pakietu za miesiąc zakupię to co mi powiedziałeś, to będzie ciężki tydzień pod kanałem wtedy.

To czekam na kogoś kto ma zestaw prokit lub sprotline z amorami B8 a nie tylko same sprężyny i może zmierzyć to co mnie interesuje bo może nie będzie aż takiej tragedii, no ale nie mam punktu odniesienia.

Chcę twardo bo śmigam głównie po A4 i zestaw od BMW jest za miękki dla prędkości powyżej 200 według mnie.

Zawsze mogę kupić amory B8 osobno i sprężyny np H&R lub einbach ale nie znalazłem na forum aby ktoś robił pomiar o i jak w coupe.

Opublikowano
...to będzie ciężki tydzień pod kanałem wtedy.

Jaki tydzień. W jedno popołudnie się uwiniesz.

Opublikowano

Tak jeszcze mi się przypomniało.

Nie miałem ściągaczy do sprężyn i żeby temat ogarnąć szybko kupiłem wszystko co buło potrzebne aby złożyć kompletne kolumny McPhersona.

Pojechałem z gratami do warsztatu poskładali wszystko do kupy i było z górki.