Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie nad przedluzeniem gwarancji. Samochod w pazdzierniku konczy dwa lata. Czy warto? Mam 43tys przelotu i jak patrze na kalkulator na stronie to za 4,4tys zl mam gwarancje, pakiet naprawczy, na 5lat/100000km. Tylko czy to jest na nastepne 5lat i nastepne 100tys km :) czy w ten okres inprzebieg to caly okres lacznie z dwuletnia fabryczna gwarancja? Za -1,5 roku bede mial 100tys km. I gwarancja przestanie obowiazywac. Co radzicie. A moze jest inny sposob na przedluzenie spokoju :) ?

Czy jest jakis czas kiedy najpozniej musze sie zdecydowac na to przedluzenie np pol roku przed koncem 2 letniej fabrycznej gwarancji, czy moge to zrobic dzien przed?

Opublikowano

Można dzień przed końcem.

Nie wyobrażam sobie użytkowania F25 2.0D bez gwarancji, tzn. można oczywiście, ale zbyt duże ryzyko. :lol:

Opublikowano

Łatwiej będzie sprzedać

Mam w obu autach przedłużaną gwarancję i póki można to jak najbardziej

W BMW co fajne przy moich przebiegach kosztuje to naprawdę niedużo

Pierwszy rok extra był bodajże za 810zł a kolejny będzie za 2000...

W obecnym roku wymienili mi na gwarancje pompe oleju i jakieś pierdoły więc napewno stratny już nie jestem

Opublikowano
Panowie jak co roku?

Przecież od lipca 2014 wprowadzili zasadę że przedłużoną gwarancję można wykupić tylko raz

Kupowałem w październiku i otrzymałem informację, że będę mógł potem przedłużać. Jest to zgodne z informacją na stronie BMW:

"Pakiet Naprawczy BMW (BRI) może zostać zakupiony jedynie w trakcie trwania 2-letniej gwarancji fabrycznej. Rozszerzenie pakietów Pakietu Naprawczego BMW jest natomiast możliwe w trakcie ważności tego pakietu."

@osy - ilość lat/km dotyczy całego wieku/przebiegu auta.

Opublikowano
Ja przedłużałem w styczniu na 4 rok i do 100 tyś. przebiegu, zapłaciłem około 1500 zł. brutto.