Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam z dnia 24 na 25 Marca 2015

Na parkingu przy ulicy Wrocławskiej 1A w Łodzi

Skradziono mi Auto BMW e90 o numerze rejestracyjnym ES 38010 (blach już pewnie nie ma)

auto charakteryzowało się numerem Vin: WBAVC310X0PY56603

typ nadwozia Sedan, Xenon szyberdach nawigacja, kolor szary

znaki szczególne wgniecenie tylnego zderzaka znaczne, prawa strona

oraz małe wgniecenie po stronie lewej w zderzaku przednim wielkości haka holowniczego.

Zwracam się wszystkich o pomoc w odnalezieniu Auta, jezeli ktoś widział podobne auto prosze o kontakt:

665-658-882

[email protected]

nikt nie chciał by byc w takiej sytuacji dlatego liczę na życzliwość ludzi oraz mam nadzieje ze post na forum chociaż w 1% przyczyni się do odnalezienia mojego oczka.

10353352_1084382374938506_6695957406942070761_o.jpg

link FB do udostępniania:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1084382374938506&set=a.234337803276305.58073.100001002621275&type=1&__mref=message_bubble

Edytowane przez kifer90
Opublikowano

Współczuję straty.

Już piszę do znajomych na portalach społecznościowych o rozsyłanie info dalej.

Przez 2 lata studiowałem na uniwerku w Łodzi więc trochę znajomych też tam mam. Trzymam kciuki za odnalezienie oczka

Opublikowano
Współczuję straty.

Już piszę do znajomych na portalach społecznościowych o rozsyłanie info dalej.

Przez 2 lata studiowałem na uniwerku w Łodzi więc trochę znajomych też tam mam. Trzymam kciuki za odnalezienie oczka

Dzięki

Opublikowano

Daj fotki chłopie - będzie łatwiej wrazie wu dac znaka ,że ktoś coś gdzieś widział.

ps mam nadzieje , ze chociasz miałeś auto casco? bo o zabezpieczxxnieach dodatkowych to na bank nie pamietałeś :/

Kradną te bemey na potęgę - ja Wam powiem dlaczego BO ŁATWO je zawinąć, a są sporo warte na częściach...

Ja w swojej auto casco nie mam, za to mam nowy dodatkowy alarm, odciecie zapłonu z ukrytym pstryczkiem, blokadę skrzyni biegów, zlikwidowane zamki (twierdza) i telefon na ładlowarce ukryty w błotniku jako nadajnik...A tak na boku to z tego wszystkiego sens ma tylko ukryty pstryczek i brak zamków w drzwiach

Ps2 przykro mi :cry: te złodziejskie społeczeństwo mnie doprowadza do obrzydzenia... Pozycz kumplowi 300zł... Albo zaparkuj sobie auto na parkingu... :evil:

Opublikowano

Ja w swojej auto casco nie mam, za to mam nowy dodatkowy alarm, odciecie zapłonu z ukrytym pstryczkiem, blokadę skrzyni biegów, zlikwidowane zamki (twierdza) i telefon na ładlowarce ukryty w błotniku jako nadajnik...

alduwiel to bardzo miło z Twojej strony, że o tym piszesz :) złodziejom na pewno się przyda Ta wiedza i nie zapomną zabrać ze sobą zagłuszacza GSM :wink:

BearLock jest dobry, Zeder bardzo dobry :) A najlepsze jest przeniesienie OBDII :mrgreen: wszystko mam u siebie.

.

Opublikowano

Telefon to lipa, ber lock to lipa, zeder to lipa...

przekładka obd to w miarę dobry pomysł mniej wiecej tak samo jak brak zamków w drzwiach tzw. twierdza . Szyby ci nikt nie wybije do kradziezy auta. Do kradzieży radia to tak , ale do auta to nigdy :nienie: W sumie nie potrzeba obd ,ani zamków do kradzieży auta. Zczytują sygnał z twojego pilaota jak wychodzisz i sobie robią nowy kluczyk- tak to się teraz robi. Śledzą cię i namierzaja sygnał jak wychodzisz... potem wieczorkiem poprostu sobie wsiada i jedzie z nowym dorobionym kluczykiem w ręku

Dobry jest pstryczek z odcieciem bo nie ma opcji -trzeba go znaleść i to do dzis dzień jest jednym z najlepszych zabezpieczeń. Ale musi być zrobione z głową- bez jakis diodek sygnalizyjacych bo po kablu od diody dojda do pstryczka-złączą kable i tada - pstryczek został rozbrojony.

Ale im więcej zabezpieczeń tym lepiej. Ja mam full zestaw- a całkowity koszt wszystkiego to . 300zł beerlock, 200zł pstryczek, 200zł alarm z czujnikiem ruchu, 0zł wywalenie zamków, i 30 zł stara nokia na kablu cały czas podpieta pod ładowanie. 700zł a śpię spokojnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Dam znac znajomym i sam bede sie rozglądać za fura. Ogólnie popatrz na parkingach niedaleko miejsca skąd była ukradziona. Ostatnio było na forum ze komuś ukradli i znalazł pare ulic dalej i policja złapała ludzi na gorącym uczynku.
Opublikowano
300zł bear lock? to jakiś z biedronki? ;) za swój płaciłem jakieś 900 zł dwa lata temu (automat)...

ja również w tamtym roku za beara dałem 800 zł plus zeder na kolumne 1300 zł.

.

Opublikowano (edytowane)
300zł bear lock? to jakiś z biedronki? ;) za swój płaciłem jakieś 900 zł dwa lata temu (automat)...

Sasiad pracuje w fabryce berlocka w Luboniu na ulicy Przemysłowej :) dementuje , nie jest kradziona... mają znizki dla pracownikow ,a montuje mi w zamian za pizze :)

generalnie jak są chetni na blokady z Poznania i okolic to zapraszam za 350zł :) (50zł biorę dla siebie :8) )

tak czy siak w przypadku berlocka najnowszego typu do e90 to do manuala jest bardzo dobra, do automata to totalne dno :roll:wiem bo sam obie widziałem , a i sasiad mi powiedział ,ze na te do mojej 335d to szkoda kasy :) oczywiscie mówie o tych bez szpikulca tylko na wciskany guzik. ten najnowszy typ... blokade do automata rozwalisz śrubowkretem, tę do manuala łom nie da rady a o jakis tam azotach to mozna zapomnieć... Tak czy siak tycko umiejetnosci i wytrych i każdy berlock czy zeder wysiada :cry:

Edytowane przez alduwiel
Opublikowano

Sasiad pracuje w fabryce berlocka w Luboniu na ulicy Przemysłowej :) dementuje , nie jest kradziona... maja znizki dla pracownikow a montuje mi w zamian za pizze :)

aaa to inna rozmowa. W takiej sytuacji to bym sobie nawet popielniczkę na bearlocka zrobił :mrgreen:

.

Opublikowano

I to i to jest do obejscia w 2 min łącznie dla kogoś kto umie uzyc wytrychu... Przykro mi :cry: Weź sobie wymontuj zamki z drzwi i klapy bagaja. wstawisz zaslepkę jak z drzwi od strony pasażera i auto wyglada jak nie naruszone-koszt praktycznie zero zł (jak ci siądzie akumulator to wybijasz szybe-lepsze to niz brak auta-lecz do zera ci nigdy akus nie wysiądzie, więc ryzyko takiego problemu jest bardzo małe )

Do tego odciecie zaplonu, ale nie standartowe

Opublikowano (edytowane)

Sasiad pracuje w fabryce berlocka w Luboniu na ulicy Przemysłowej :) dementuje , nie jest kradziona... mają znizki dla pracownikow ,a montuje mi w zamian za pizze :)

generalnie jak są chetni na blokady z Poznania i okolic to zapraszam za 350zł :) (50zł biorę dla siebie-przepraszam jom poznaniak teeej )

tak czy siak w przypadku berlocka najnowszego typu do e90 to do manuala jest bardzo dobra, do automata to totalne dno :roll:wiem bo sam obie widziałem , a i sasiad mi powiedział ,ze na te do mojej 335d to szkoda kasy :) oczywiscie mówie o tych bez szpikulca tylko na wciskany guzik. ten najnowszy typ... blokade do automata rozwalisz śrubowkretem, tę do manuala łom nie da rady a o jakis tam azotach to mozna zapomnieć... Tak czy siak tycko umiejetnosci i wytrych i każdy berlock czy zeder wysiada :cry:

Bearlock w skrzyni manualnej jest raczej jednym z gorszych zabezpieczeń. Z doświadczenia osobistego - złodziej otworzył maskę i za pomocą linek wbij drugi bieg (uratowało mnie tylko to, że ktoś go spłoszył i nie zdążył odjechać). Działo się to w Golfie V, ale przypuszczam, że w BMW również można od strony silnika wbić żądany bieg.

Edytowane przez N4S
Opublikowano

generalnie jak są chetni na blokady z Poznania i okolic to zapraszam za 350zł :) (50zł biorę dla siebie-przepraszam jom poznaniak teeej )

Bearlock w skrzyni manualnej jest raczej jednym z gorszych zabezpieczeń. Z doświadczenia osobistego - złodziej otworzył maskę i za pomocą linek wbij drugi bieg (uratowało mnie tylko to, że ktoś go spłoszył i nie zdążył odjechać). Działo się to w Golfie, ale przypuszczam, że w BWM również można od strony silnika wbić żądany bieg.

tego nie wiem- moje opinie tyczą się mechanizmu i jego wytrzymałości

Opublikowano
Kiedys kolega z forum pisal, ze po kradziezy jego auta, znalazl szczatki bear locka na parkingu - schlodzony i rozwalony mlotkiem.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Działo się to w Golfie V, ale przypuszczam, że w BMW również można od strony silnika wbić żądany bieg.

chyba jednak nie... Zwróć uwagę na ustawienie silnika w BMW a w Golfie.

.

Opublikowano
Kiedys kolega z forum pisal, ze po kradziezy jego auta, znalazl szczatki bear locka na parkingu - schlodzony i rozwalony mlotkiem.

W e90 automat wystarczy wielki śrubowkręt, a do mauala żaden azot czy łom nie wystarczy (tak mi sie wydaje). Za to wytrych i po problemie

Opublikowano

I to i to jest do obejscia w 2 min łącznie dla kogoś kto umie uzyc wytrychu... Przykro mi :cry: Weź sobie wymontuj zamki z drzwi i klapy bagaja. wstawisz zaslepkę jak z drzwi od strony pasażera i auto wyglada jak nie naruszone-koszt praktycznie zero zł (jak ci siądzie akumulator to wybijasz szybe-lepsze to niz brak auta-lecz do zera ci nigdy akus nie wysiądzie, więc ryzyko takiego problemu jest bardzo małe )

Do tego odciecie zaplonu, ale nie standartowe

Panowie a gdzie i za ile mogę kupić takie zaslepki do klamek i bagażnika?

Zrobiłem już na pstryczek odcięcie ale jeszcze tzw twierdza by się przydała

Opublikowano

Ale nie chodzi o zaslepki , tylko zlikwidowanie zamków. Nie ma zamku-nie ma jak otworzyc drzwi. Szyby Ci nie wybija pod oknami, chyba,że auto gdzies na uboczu zostawisz- ale z tego co wiem to odpuszczają bo za duzy przypał jechać bez szyby

co do Zaslepek to poszukaj moze na szrocie będzie w klamkę, a do bagaja trzeba bedzie coś zakombinować-

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...