Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam takowy problem w moim e36 320i..otoz w czasie jazdy slychac stukanie(taki metaliczny dzwiek)..nie jest to z silnika bo w miejscu moge gazowac i nic nie slychac..z opon raczej tez nie bo nic nie trzesie..hamulce raczej tez nie..ostatnio wymienilem tarcze przod i klocki..ogolnie dzwiek ten jest niezalezny od hamowania.. wydaje mie sie ze jest zalezny od predkosci..im szybciej jade tym czestotliwosc pukania jest wieksza..nie mam ziekonego pojecia co to moze byc..moze macie jakies pomysly ?? z gory dzieki i pozdrawiam :) aha najglosnieszy ten dzwiek jest kiedy np dojezdzam do skrzyzowania z np v=60 km/h i wciskam sprzeglo i jade na luzie (wogole moze to cos tez wam podpowie..ze na luzie jak auto sie toczy to tez to slychac)..dzieki i pozdro :)
Opublikowano
no wlasnie napewno gdzies z tylu..wlasnie tez myslalem o wale..tylko zastanawiam sie czy jak auto jest na luzie i sie toczy to wal tez sie kreci ?chyba nie?bo jak np przy 80 km/h wrzuce na luz to i tak stuka..jakies pomysly co to moze byc i jakie to moga byc koszta ?? dzieki i pozdrawiam :)
Opublikowano

Oczywiście, że wał napędowy kręci się cały czas w czasie jazdy.

Sprawdź po kolei jego elementy, to dopiero porozmawiamy o kosztach.

Swoją uwagę skup zwłaszcza na podporze wału.

Opublikowano
Jedź do mechanika i "przejedź się" na podnośniku, a on powinien w tym czasie szukać źródła dźwięku pod autem.
Opublikowano

Proponuje jeszcze sprawdzic lozyska w kolach

Pozdrawiam

Opublikowano
mam dokladnie tak samo. szczegolnie jak jezdze w miescie, to po przejechaniu paru swiatel zaczyna cos stukac. a jak postoje w korku to pozniej jest coraz glosniej. klocki z tarczami z przodu wymienione (myslalem m.in. ze to tloczek nie odbija) i objaw jest nadal ten sam. dzwiek dochodzi ze srodkowej czesci podwozia.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
pojechalem na burakowska 14 i wymienili mi poduszki pod skrzynia i od tego momentu wszystko idealnie. natomiast zaczely sie drgania miedzy 80 a 90 km/h :mad2: ale to juz inny temat