Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Generalnie jest tak :

Auto przyjechało ze źle poskłądanymi wężykami podciśnień. Jeden z zaworków miał uwalony kruciec ktoś go skleił rozpadł mi się dosłownie w rękach. Poskładałem to jakoś do kupy ale małe turbo jak nie pompowało tak nie pompuje. To co możnabyło zrobić z zewnątrz to zostało zrobione. Praca zaworków podciśnień odpowiednia. Duża gruszka o prawidłowym skoku cięgna.

1. Układ turbosporezarek do wyjęcia i sprawdzenie wszystkich klap wewnętrznych.

2. Wtryski koniecznie na maszynę, na moje ucho conajmniej dwa wyrobione.

3. Skrzynia jak już kolega wspomniał w kiepskim stanie. 750Nm będzie dla niej chyba gwoździem... :oczami:

Reasumując : topowe wyniki uzyskuje się z aut w topowym stanie.

projektów 400+ z tego motoru jest kilkanaście sztuk (tych dostepnych w necie) - z czego odemnie wyjechało 6sztuk, niektóre z nich w stanie 2x lepszym aniżeli topowe projekty na forum ;)

• Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A to nieciekawie a jak mu mówiłem przyjedź do mnie to Ci to auto porobię to jednak się nie zdecydował :(

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mariusz, chyba chodzi o to:

jnx

Tytuł: Re: alduwiel-->>E90 335D Przeróbka na 440 koni

PostNapisane: 30 czerwca 2015, 11:02

Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++

Kod silnika: M57N2

Generalnie jest tak :

Auto przyjechało ze źle poskłądanymi wężykami podciśnień. Jeden z zaworków miał uwalony kruciec ktoś go skleił rozpadł mi się dosłownie w rękach. Poskładałem to jakoś do kupy ale małe turbo jak nie pompowało tak nie pompuje. To co możnabyło zrobić z zewnątrz to zostało zrobione. Praca zaworków podciśnień odpowiednia. Duża gruszka o prawidłowym skoku cięgna.

1. Układ turbosporezarek do wyjęcia i sprawdzenie wszystkich klap wewnętrznych.

2. Wtryski koniecznie na maszynę, na moje ucho conajmniej dwa wyrobione.

3. Skrzynia jak już kolega wspomniał w kiepskim stanie. 750Nm będzie dla niej chyba gwoździem... :oczami:

Reasumując : topowe wyniki uzyskuje się z aut w topowym stanie.

projektów 400+ z tego motoru jest kilkanaście sztuk (tych dostepnych w necie) - z czego odemnie wyjechało 6sztuk, niektóre z nich w stanie 2x lepszym aniżeli topowe projekty na forum ;)

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=150222&start=300

Opublikowano
Od początku gość wydawał się dziwny ale nie chciałem nic pisać bo mogłem się mylić :wink:. Pisał po kilkanaście postów dziennie w tym często głupoty
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Przepraszam za odgrzanie kotleta, ale muszę się z Wami podzielić moim podirytowaniem. Od pierwszej strony wiedziałem, że z tym gościem jest coś nie tak. Jednak ciekawość, zmusiła mnie do dalszego czytania. Spędziłem nad tym tematem z dobrą godzinę (dobrze, że w pracy a nie w wolnym czasie :) ) i tak jak przeczuwałem nic z tego bełkotu nie wyszło. Nie rozumiem tylko, dlaczego władował w ten projekt tyle kasy? Pisał, że w ogóle nie ma pojęcia na temat mechaniki (dało się to wyczytać, z używanych przez niego zwrotów) a i tak sam w to brnął. Współczuję również Wam koledzy, którzy poświęciliście sporo czasu i słów, żeby mu pomóc. Naprawdę musiałem się z Wami podzielić, bo k**wa straciłem cenną godzinę mojego życia :D