Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I prosze również o jakieś opinie na temat tego silnika.., czy jest cichy czy głośny? Czy klekocze? jak jest z awaryjnością. I jeszcze jedno ważne pytanie: Czym sie różni 324 td od 325td ... Dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam fanów aut z duszą!!! :8)
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
Moja pali max 9l przy szybkiej i w miarę dynamicznej jeździe, średnio około 8. Silniki 2.4 mają dosyć nienajlepszą sławę, gdyż zdarza się że pękają w nich głowice. Moja naszczęście jest w dobrym stanie, żadnego przydymiania ani problemów z odpalaniem. Jak na Diesla to chodzi bardzo ładnie-wibracje są nieznaczne a kultura pracy 6R całkiem fanja. Przy tym silniku należy dbać o poprawne jego rozgrzewanie i delikatne traktowanie przed wyłączeniem. 325 to zupełnie inna konstrukcja- głowica wzmocniona(chociaż też pęka), turbina z elektronicznym sterowaniem, intercooler, oraz nowa super awaryjna pompa wtryskowa BOSH-a :mrgreen: . Dużo zależy od tego w jakim stanie kupisz pojazd, czasem warto trochę dopłacić...
Opublikowano
w zime pali mi 10 w miescie teraz mysle ze jakies 9 litrow. Silnik klekocze na wolnych obrotach ale jak juz jedziesz to trudno poznac ze to diesel. Brzmi bardzo fajnie ;-) Pozatym tak jak pisal kolega. Rano pierwsze kilometry jedziesz powolutku i rozwaznie zeby nie zatyrać tubo i głowivy. Ja mam przebieg 207 k km i w sumie kłopoty miałem zimą przy tych mega mrozach. Ale wymieniłem filtr paliwa oraz swiece i odpalił jak marzenie. Nieco dymi ale dopiero jak mu sie fest wdepnie. Przy zwyklej jezdzie nie widze w lusterku dymka.
Radość z jazdy!!
Opublikowano
To moj silniczek m21 z 84r. 24td pali w trasie 6,01 przy V-max 160km/h a w miescie w zimie max 7,2. Pozdrawiam :P
Opublikowano

Moja bryczka na automacie w jeździe miejskiej łyka 9 L, normalnie jeżdżąc.

Natomiast na trasie 7l przy prędkości 120-130.

Opublikowano
kurcze. Patrząc na Wasze wyniki widze ze cos ma nie tak z silnikiem ze tak dużo łyka. Może filtr już zapaćkany? a moze to cos innego? dodam ze noga mam leciutką i 3 ts obr nie przekraczam
Radość z jazdy!!
Opublikowano

Ja ostatnio wymieniałem filtr powietrza. Ale paliwowego nie :( .

Ale wydaje mie się że 9l na automat to chyba dobrze.

Może się myle.

Opublikowano
w E28 srednio 7-8 litrow, w gestym miescie lub autostrada w w poblizu predkosci maksymalnej zbliza sie do 10L, tej wartosci jeszcze nigdy nie przekroczylem.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW