Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tu nowy, szukałem odpowiedniego działu z powitaniem ale nic nie znalazłem, może już jestem za stary..., Mam na imię Przemek od dwóch tygodni jestem posiadaczem BMW e39 520i M54 z 2001 roku auto zostało wyciągnięte wprost z krzaków w których stało około roku. Zamiary są proste - auto musi odzyskać swój dawny blask:)

W jednym poście nie będę się rozpisywał o wszystkich jego bolączkach. Zacznę od centralnego zamka.

Mam tylko jeden kluczyk z pilotem, którego nie mogę w żaden opisany na forum sposób zaprogramować. Akumulatorek w pilocie został sprawdzony i jest on naładowany.

Dziś w aucie spędziłem około dwóch godzin testując wszystkie metody jednak żadna z nich nie poskutkowała.

Czy macie może jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny?

Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Rozumiem ze chodzi o zamykanie i otwieranie z pilota?

I w jaki sposób sprawdzałeś akumulatorek? Od początku nie działa?

Kocham mój kraj, nienawidzę mentalności!

Tego narodu i tej zaściankowości!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zapewne kluczyk umarł.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Dokładnie chodzi o otwieranie i zamykanie z pilota, rozciąłem kluczyk i akumulatorek został sprawdzony u elektronika jego napięcie to 2,8v

Pilot mi nie działa od początku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawny akumulatorek nic nie znaczy.

Mam w e46 dwa martwe kluczyki z dobrymi bateriami.

Weź od kogos kluczyk i zakoduj na próbę.

JAk się uda to znaczy , że masz ten kluczyk uwalony.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Dzięki za propozycje, do Chojnic mam 100km. Najpierw poszukam kogoś z swojej okolicy, ale w razie co to się odezwę.

Jestem z Chełmży - 19 km od Torunia.