Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A do czego ci dokładnie potrzebne ?

CIC na stole chcesz uruchomić ?

seria E czy F

seria E potrzebny CAS3 z kluczykiem taśma z slotem na kluczyk , moduł jbe 2 mogę podesłać do niego rozpiskę pinów podłączasz magistralę CAN (K-can seria E) i CIC

do Fserii najlepiej mieć FEM z kluczykiem i platformę do obsługi FEM (mogą być same kable z wtyczkami i ringiem do odczytu kluczyka ) cic podłączamy do fem K-CAN2

chociaż jest problem takiego rozwiązania, CIC F10/F25 z CAS i ZGW do roku 12/06 miało podłączone do K-CAN a po 2012/07 już do K-CAN2 a FEM jest zawsze pod K-CAN2

Dokładnie to chce uruchomić na stole moduł od night vision 2 z ZGW na tyle żebym mógł się podłączyć e-sys+ista. Oba od F01. Jak narazie e-sys i ista widzi tylko zgw. Po dodaniu nivi2 do SVT, moduł nivi pojawia się w drzewku w ISTA, ale zaznaczony jest jako nieaktywny. W e-sys jak biorę "read ECU" to nie pojawia się nivi2.

Moduł nivi na pewno działa bo po podłączeniu do auta działa, oraz po podłączeniu na stole wysyła/odbiera ramki na CANie.

nivi2 i ZGW mam połączone PT-CAN (jak na schematach).

ZGW po podłączeniu wysyła ramki na CANie.

ZGW (high+) i nivi2 są od F01 (ale od różnych samochodów) z podobnych lat (2009-2011).

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
  • 5 tygodni później...
  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Podłączę się z moim problemem pasuje do tytułu tematu

Mam INPA podłączoną przez ENET (mam F25). Jak włączę program strona startowa nie wchodzi w tryb diagnostyczny, połączenie z autem jest w info pokazuje się mój VIN.

Cały czas migają te czarne kropki z lewej do góry.