Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gumki stasiu to juz troche stare masz, ja mam continentale conti sporty 3 z 2011roku i mysle czy nowych nie kupic

tylne 245 juz mocno łysawe :norty: (jak dobrze pamietam 3-4mm) i chyba czas zmienić, 2tys ale co zrobic :mad2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

jutro zerknę z ciekawości jak letnie wyglądają bo na letnich kupiłem bumę ciekawe jaki mają rocznik

odnośnie tych co teraz mam to zimówki michelin kolega taty robi na szrocie i ściągają z Niemiec opony i za 400zł 4 opony dał 16-stki tzn 205 55 r16 czyli po 100zł

ale dodam wycia na nich nie słyszałem nigdy z tyłu..

Opublikowano

no no zimówki 8 czy 11 letnie, to musi byc jazda ;)

napisz jeszcze co to za opony, producent itp ;) heheh

Opublikowano

aha dodam kolega mowi jeśli chcesz opony wykluczyć rozpędz do tej prędkości co wyje i puśc na luz jak przestanie wyć to układ napędowy..

opony się nazywają: bo pomyliłem z letnimi zimowe mam Continental a dokładnie : Conti winter contact ts 810

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
michelin ...

Nie ma lipy :8)

edit: aktualny model ts850, a dość długo był ts830, Staszkowych to nawet nie kojarzę wzoru :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spoko też mam google :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Maniek a czy jak rozpędzi się auto np do tej prędkości co wyje i puści na luz i jak nie zawyje to opony można tylne wykluczyć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej, to dość oczywiste. Mam stażystę w pracy i widzę tu dużo podobieństw..cieszę się, że już piątek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Stanisławie wrzuć letnie gumy, juz zimy nie bedzie, wycie sprawdzisz, same korzyści

ja tez z zimy rezygnuje, podpis zmieniony

Opublikowano

no ok jutro sprawdzę jeśli faktycznie nie zawyje to opony wykluczę i zostają dwa łożyska i dyfer.Z czego pierw wymienię dwa łożyska na FAG a jak będzie dalej to olej w dyfrze spróbuje chodz pewnie nie wiele pomoże.Hmm bo gorzej jak to się niesie od skrzyni itp..ale co dziwne jak usiadłem na miejscu pasażera i mechanik jechał to nie było tego aż tak słychać,natomiast siedząc na miejscu kierowcy słychać to jak by z prawej tylnej strony auta.Kolega siedział z tyłu,złożyłem kanapę i słuchał i mówi faktycznie jest coś takiego wyjącego ale nie był w stanie określić gdzie

hmm bo dzisiaj jadąc 85km/h zacząłem bawić się gazem tzn dodałem puściłem i jak puściłem to zawyło lekko a jadąc ze stałą prędkością przy 85km/h jest lekkie wycie non stop zwiększe do 100km/h cisza

Opublikowano
Panowie spytam mam dylemacik bo wpadło mi 100zł :D dylemat jest taki jeśli jutro sprawdzę i po puszczeniu na luz nic nie będzie wyć więc albo kupno jednego łozyska Fag albo wymiana oleju w dyfrze na Fusch ?? co byście polecili? bo drugie łozysko mogę dopiero za 1mc wymienić
Opublikowano
Dot przednich opon: 3707 prawa a lewa 4005 natomiast tył prawa: 4706 a lewa:4504

jeżdżąc na takich puzlach dziwisz się że masz dziwne dzwięki :norty:

zakup nowe opony i dopiero potem szukaj co wyje

Opublikowano

Witam dzisiaj to sprawdziłem jadąc tzn trzymając gaz przy 85km/h dochodzi lekkie wycie z tyłu.Ale jak wyje a wbije się szybko na ''luz'' koniec wycia...zapnie się bieg i z tyłu już lekko wyje..

w takim razie

opony i łożyska można smiało wykluczyć? skoro wyje przy 85km/h ale jak rozpędzę auto do 100km/h i puszczę na luz i prędkość spada nawet od 100 do 60 i nic nie zawyje..to łożyska też powinny wyć mimo,że bieg nie wbity?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stachu..ale z Ciebie ciężki przypadek..tak jak mój były stażysta..dyfer wyje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardziej sarna..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL