Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, od jakiegoś czasu mam taki problem, że jak auto długo stoi kilka godzin, lub silnik jest zimny to ma problem z odpaleniem, trzeba trochę pokręcić rozrusznikiem. Dzisiaj zakręciciłem zawór butli gazu i pojechałem do pracy na benzynce i auto odpaliło normalnie jak gaz jest odcięty, jaka może być tego przyczyna?
Opublikowano
Chyba bardziej elektrozawor na zbiorniku jest walniety i ciągle otwiera dopływ gazu. Zapewne musisz wymienić go na nowy.
Opublikowano
Problem rozwiązany, trzeba było wymienić elektrozawór, ale przy parowniku, bo nawet po wyczyszczeniu lekko puszczał gaz do parownika. W ogóle to rozkręcałem elektrozawór na butli, a tam pusto, brak elektrozaworu, sama cewka jest :D, ale po wymianie przy reduktorze jest wszystko okey, odpala jak kiedyś i jest pieknie :3
Opublikowano
Bo są różne modele. W e36 też miałem na reduktorze elektrozawor , ale to była starsza instalacja. Prosta usterka odnośnie lpg, byle więcej tylko takich. Pozdrawiam.