Skocz do zawartości

e46 320i problem z odpaleniem na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, od jakiegoś czasu mam taki problem, że jak auto długo stoi kilka godzin, lub silnik jest zimny to ma problem z odpaleniem, trzeba trochę pokręcić rozrusznikiem. Dzisiaj zakręciciłem zawór butli gazu i pojechałem do pracy na benzynce i auto odpaliło normalnie jak gaz jest odcięty, jaka może być tego przyczyna?
Opublikowano
Reduktor może puszczać gaz do kolektora. Przez noc sie nazbiera.
Opublikowano
Chyba bardziej elektrozawor na zbiorniku jest walniety i ciągle otwiera dopływ gazu. Zapewne musisz wymienić go na nowy.
Opublikowano
Tak jak kamyk piszę też bym stawiał na elektrozawór... albo może ktoryś wtrysk sie nie domyka? spróbuj może zostawic zakreconą butle i zobaczysz rano ;)
Opublikowano
  • Autor
Problem rozwiązany, trzeba było wymienić elektrozawór, ale przy parowniku, bo nawet po wyczyszczeniu lekko puszczał gaz do parownika. W ogóle to rozkręcałem elektrozawór na butli, a tam pusto, brak elektrozaworu, sama cewka jest :D, ale po wymianie przy reduktorze jest wszystko okey, odpala jak kiedyś i jest pieknie :3
Opublikowano
Bo są różne modele. W e36 też miałem na reduktorze elektrozawor , ale to była starsza instalacja. Prosta usterka odnośnie lpg, byle więcej tylko takich. Pozdrawiam.